Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska ostala bez Sanaderovog odgovora

Bez uputa za izlazak iz krize, bez odgovora zašto?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politički analitičari se slažu da je javnost i dalje ostala bez odgovara na najveće pitanje ovih dana - zašto je Ivo Sanader napustio Vladu?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod povećalom javnosti Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'? Slika nije dostupna Pozdravio presudu generalima Europarlamentarac Posselt pozdravio oslobađanje generala

Žarko Puhovski je za Dnevnik.hr rekao da je to bio uzorni i efektni govor ali apsolutno bez ikakvog političkog sadržaja, tehnički odlično izveden. 'Govor je bio bez ikakvog govora o dvije najvažnije stvari koje zanimaju ljude. Ništa o tome zašto je dao ostavku i zašto je odabrao baš te ljude. Govorio je puno opuštenije i osobnije nego inače, ali potpuno nepolitički. Ovo je bio kao govor oca obitelji, ali se i dalje ne čuje razlog odlaska. I dalje se ne zna je li ovaj odlazak zauvijek, je li razlog bolest ili neki politički', rekao nam je Puhovski.

>> Opći sabor HDZ-a: Sanader kao ostavku spomenuo i blokadu hrvatskih pregovora

Puhovski kaže da je Sanader bio oštar u govoru o Sloveniji i to zato da bi prikupio podršku budućoj politici Jadranke Kosor, te neočekivano oštar prema komunizmu. 'Tako oštar prema komunizmu je bio očito kako bi dao prvi jači poticaj kandidaturi Andrije Hebranga za mjesto predsjednika Hrvatske, jer je to njegova omiljena tema', zaključio je Puhovski što se tiče Sanadera. Za Jadranku Kosor kaže da je rekla maksimum onoga što je mogla reći na odlasku Sanadera, a zamjera joj to što nije rekla ništa konkretno o mjerama koje će poduzeti za izlazak iz krize.

'Sanader izribao sve one koji su mu išli na živce posljednjih mjesec dana'

Profesor političkih znanosti Dr. Branko Caratan se slaže sa ocjenom Žarka Puhovskog da i dalje nismo čuli ništa o razlogu ostavke Sanadera, da je u biti samo ponovio sve ono što je rekao u srijedu.

'Nije rekao ništa što nije rekao u srijedu, jedino što je danas upputio svojevrsnu poruku Europi. To neće jako utjecati na poziciju Hrvatske. Govor mi je zvučao na govor lidera koji ide privremeno na put i sada dijeli funkcije i daje zadatke. To se obično ostavlja savjetnicima', rekao nam je Caratan.

>> 'Odlaskom Sanadera bi moglo zavladati ultra desno krilo'

Profesor političkih znanosti kaže da je Sanader danas u Areni apelirao na nacionalne osjećaje a izribao je 'sve one koji su ga živcirali posljednjih mjeseci poput sindikata, studenata, poljoprivrednika i bankara'. 'Ništa nije rekao o problemima koji muče Hrvatsku, ništa nije rekao o tome kako izaći iz krize', rekao je Caratan.

Caratan kaže kako Sanader očito rezervira mogućnost povratka, ali upozorava da je pitanje kako bi ga javnost prihvatila jer je izazvao niz negativnih reakcija svojim odlaskom i tom prilikom je zbunio svoju političku javnost. 'Iako je ovaj sabor HDZ-a htio prikazati složnost, drugačije se miševi ponašaju kada mačka ode', zaključio je Caratan.

Nakon ovakvog odlaska Sanader Vam je?

  • Isti kao prije
  • Gori
  • Ne želim više čuti za njega
  • Bolji nego prije
  • Svi su oni isti

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene