Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anka Mrak Taritaš:

OPASNA KONKURENTICA "Došao je kraj Bandićeve ere - kralj je gol"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš otvorila je u srijedu prostorije iz kojih će voditi kampanju i gdje će primati građane.

Anka Mrak Taritaš je predstavila i internetske stranice na kojima zainteresirani mogu dobiti sve informacije o kampanji, javiti se za volontiranje i uplaćivati donacije.

Pročitajte i ovo Milan Bandiću Kninu (Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Najavio u Kninu? Hoće li se Milan Bandić uključiti u utrku za Pantovčak: "Ništa što on kaže nije slučajno'' Plakati u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 ''E, pa sad je dosta!'' Bandića prijavili DIP-u: Usred kampanje za izbore, Grad Zagreb postavlja plakate na kojima hvali sam sebe

"Ova kampanja je za građane i uz pomoć građana i tako ćemo je voditi", kazala je Mrak Taritaš, dodavši da će se kampanja s jedne strane voditi putem društvenih mreža, a s druge strane putem osobnih kontakata s građanima.

Građane će, najavila je, primati u prostorijama stožera u Vlaškoj 65 svakog ponedjeljka, gdje će joj moći postavljati pitanja, iznositi kritike i prijedloge.

"Kampanja je nadstranačka i cilj je okupiti sve naše građane, udruge civilnog društva, sindikate, poduzetnike, obrtnike, znanstvenu zajednicu, umjetnike i sve druge", istaknula je Mrak Taritaš.

Predstavila je također internetske stranice www.ankajemrak.com putem koje će objavljivati sve svoje aktivnosti, ali i omogućiti građanima doniranje novca za njezinu kampanju, od 10 kuna naviše.

"Želimo da kampanja bude otvorena, transparentna i javna, točno onakva kakav želimo da bude i grad", rekla je. To je prvi put da se na takav način prikupljaju sredstva za kampanju pa Mrak Taritaš ne može procijeniti koliko novaca će na taj način prikupiti.

"Smisao je donacija da građani osjete da svi zajedno idemo u promjene koje gradu trebaju", rekla je, a predviđeni troškovi cijele kampanje kreću se između 300.000 i 400.000 kuna.

Nelogičnosti u proračunu

Komentirajući prihvaćanje zagrebačkog proračuna rekla je kako je takva situacija bila očekivana. "Kada su se uzburkale strasti, a HDZ bio suzdržan i rekao da ga neće prihvatiti, rekla sam da se (Milan) Bandić i HDZ ponašaju kao tinejdžeri, malo se vole javno, malo se vole tajno, malo se svađaju javno, malo se svađaju tajno. Na kraju je poračun prilično bezbolno prošao", rekla je.

Ukazala je i na neke nelogičnosti u proračunu, primjerice da za plinske svjetiljke na Gornjem gradu odlazi 1,2 milijuna kuna, uz 2,5 milijuna kuna za servisiranje tih svjetiljki, dok je za nadarenu djecu u proračunu predviđeno 5000 kuna, jednako koliko i za romsku djecu za prilagodbu za vrtić.

Mrak Taritaš smatra da bi gradski proračun trebalo napraviti kao gradsku riznicu, odnosno tako da s jednog mjesta idu sva plaćanja, a trebao bi biti strukturiran tako da se vidi koja je politika razvoja grada.

Na novinarski upit kako misli na izborima pobijediti aktualnog gradonačelnika Milana Bandića odgovorila je kako je došlo vrijeme za promjene.

"Kada dvije trećine građana Zagreba jasno kaže da želi promjene, onda je došlo vrijeme za promjene i mi nudimo tu promjenu. Mislim da je došao kraj ere Milana Bandića i da je kralj gol", rekla je Mrak Taritaš istaknuvši da ona želi biti "prvo lice" te promjene. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene