Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP prijetio neizglasavanjem

Usvojen proračun Grada Zagreba težak 7,5 milijardi kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u utorak su na sjednici većinom glasova usvojili proračun za 2017, 'težak' 7,5 milijardi kuna

Proračun je  za 200 milijuna kuna veći u odnosu na prijedlog koji je bio na prvom čitanju na sjednici Gradske skupštine 1. prosinca.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Slika nije dostupna SJEDNICA SKUPŠTINE Smanjenje broja gradskih ureda odgođeno, a HDZ poručio: ''Bandićevim uštedama nekada se smijalo''

 

Protiv prijedloga proračuna glasovali su gradski zastupnici SDP-a, HNS-a, HSLS-a, HSU-a nestranački zastupnici Sandra Švaljek i Vladimir Ferdelji, dok su za proračun glasovali HDZ, Bandić Milan 365-Stranka rada i solidarnosti, HSS, BUZ te HSP AS.

Iako se počelo spekulirati, nakon što prijedlog koji je bio na prvom čitanju na sjednici Gradske skupštine 1. prosinca nije prihvaćen, da HDZ kreće u rušenje Bandića, to se ipak nije dogodilo.

Zastupnici SDP-a i HNS-a tad su glasali protiv predloženog proračuna, dok su zastupnici iz redova HDZ-a i HSLS-a bili suzdržani. Da proračun danas nije dobio 'zeleno svjetlo', raspustila bi se Skupština, a na čelu grada bi do lokalnih izbora u svibnju bio povjerenik kojega imenuje Vlada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene