452805
452805
452805
452805
452805

Pojedini visokopozicionirani HDZ-ovi članovi: Plenković je Mostu dao previše

  • , 07.10.2016., 16:01
  • Autor:
  • komentara

Nakon dogovora čelnika HDZ-a i Mosta Andreja Plenkovića i Bože Petrova, Plenković će tijela svoje stranke izvjestiti o tome što su dogovorili

 
 
 
 
Plenković bio popustljiv prema Mostu? (VIDEO: Vijesti Nove TV u 14)
Plenković bio popustljiv prema Mostu? (VIDEO: Vijesti Nove TV u 14)

U tijeku su Sjednica Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća HDZ-a, na kojima će predsjednik te sranke Andrej Plenković kolege izvjestiti što je dogovorio s Mostom.

Očekuje se da Plenković stranačkim kolegama predstavi sve detalje dogovora s Mostom i manjinama. Uoči početka sastanka rekao nam je da očekuje njihovu potporu za to. Zanimljivo je da su sastanci ta dva najvažnija stranačka tijela HDZ-a, sazvani nakon što su Plenković i Petrov dali zajedničku izjavu.

U HDZ-u taj potez objašnjavaju time da je većina članova tih tijela intenzivno sudjelovala u pregovorima. Neki u HDZ-u kažu da je Plenković bio previše popustljiv. Nekoliko visokopozicioniranih HDZ-ovih članova kažu da je Most dobio previše. Pitanje je hoće li se ta tema u tom smjeru uopće i otvarati na stranačkim tijelima ili će sve za Plenkovića proći glatko kako on i priželjkuje.

No, sada za njega počinje drugi težak posao – sastaviti kadrovsku križaljku nove Vlade, odnosno izabrati svoj tim.

Plenković je uvjeren da bi na Pantovčak sljedeći tjedan mogao donijeti i više od 90 potpisa zastupnika izabranih u 9. saziv Hrvatskog sabora.

Potvrdio je kako je dogovorena rotirajuća koncepcija predsjednika Sabora. Tu će dužnost prve dvije godine obnašati Mostov čelnik Božo Petrov, a druge dvije godine pripast će predstavniku HDZ-a.

HDZ je prihvatio usvajanje sedam Mostovih jamstava. Osim toga Most će imati ministra uprave koji će ujedno biti i potpredsjednik Vlade, te još tri ministarstva. ''Riječ je o ministarstvu unutarnjih poslova, ministarstvu pravosuđa, ministarstvu zaštite okoliša i energetike. Energetika će trenutno biti dio uprave u ministarstvu gospodarstva i bit će spojena s postojećim ministarstvom zaštite okoliša'', rekao je Plenković.

Prilikom povratka u središnjicu HDZ-a, novinari su Plenkovića upitali tko je 15. Mostov zastupnik koji HDZ-u daje potpis, na što je Plenković rekao da ne zna te da će 15 potpisa zastupnika Mosta dobiti u ponedjeljak.

Petrov tijekom zajedničke izjave čelnika koja se održala u podne, nije želio otkriti tko je taj 15. zastupnik koji je došao u okrilje Mosta. Naime, Most je na izborima dobio 13 mandata, a u međuvremenu od izbora pridružio im se Hrvoje Runtić koji je u Sabor izabaran na listi Živog zida. Stoga za sada ostaje misterij tko je taj 15. zastupnik iz redova Mosta.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se