Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STEM obrazovanje

Jug Hrvatske dobio važan centar za učenike: Ovo je priprema za budućnost

Aktualno Galerija Regionalni znanstveni Centar - 4 Regionalni znanstveni Centar - 4 Foto: DNEVNIK.hr Regionalni znanstveni Centar - 3 Regionalni znanstveni Centar - 3 Foto: DNEVNIK.hr Regionalni znanstveni Centar - 2 Regionalni znanstveni Centar - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Regionalni znanstveni Centar - 1 Galerija 1/4 >>
Reporterka Dnevnik Nove TV Sanja Jurišić posjetila je novi Regionalni znanstveni Centar u Šibeniku i saznala što on sve donosi učenicima, ali i djelatnicima škola.

Šibenik je dobio Regionalni znanstveni Centar vrijedan nešto više od dva milijuna eura. Učionice na otvorenom i unutar škole, te vanjski vrt i park s digitalnom opremom - sve to dostupno je šibenskim osnovnoškolcima.

Iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova poručuju kako će se ovim projektom školarci bolje pripremiti za novosti koje donosi budućnost - od robotike, klimatskih promjena i poduzetništva.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra

U projekt je, uz 300-tinjak djece, uključeno i 15 učitelja. STEM Centar “zaživio je” uz pomoć Norvežana, a uz šibenski - Centri će biti u Ludbregu, Osječko-baranjskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

"Baš bi bilo zanimljivo tako učiti nove stvari iz svega toga i educirati se dalje za život", rekla je Sara, učenica OŠ Jurja Dalmatinca u Šibeniku.

Pročitajte i ovo Advent u Zagrebu - 9 Ponude do 26. svibnja Grad Zagreb objavio natječaj za Advent: Otkrili jednu novost i cijene naknada

"Dobro je da je Šibenik povezan od osnovne škole, srednje škole, veleučilište i naravno poslovna zajednica koja je tu ključan faktor kroz inkubator trokut, koja upravo radi na senzibilizaciji djece i budućih kadrova za STEM zanimanja", poručio je Šime Erlić, tehnički ministar regionalnog razvoja i EU fondova.

Pročitajte i ovo Policijski auto Prijavila ga supruga Uhićen šef gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma: Oglasio se njegov stranački kolega

"Naši učenici su pohađali tri modula: modul robotike, modul gospodarstva i modul klimatologije. Mogu reći da su djeca sa zadovoljstvom prihvatila te programe, naučili su dosta toga novoga", rekao je Natko Duvnjak, ravnatelj OŠ Jurja Dalmatinca u Šibeniku.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene