Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednji dani kampanje

Plenković poručio šefu oporbe: ''On neće biti premijer niti predsjednik Sabora''

Do parlamentarnih izbora ostalo je još nekoliko dana. Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković i danas se ukazuje po Dalmaciji.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković požalio se da se nema s kime sučeljavati.

''Danas ćemo biti na sučeljavanju na javnoj televiziji, a što se drugih sučeljavanja tiče, znate da sam rado išao i 2016. i 2020. Mojim dolaskom na čelo HDZ-a praktički je uspostavljen taj novi standard. Veselio sam se tome, ali u ovim izborima nemam s kim'', kazao je Plenković u izjavi za medije nakon predizbornog stranačkog skupa u Šibeniku.

Ustvrdio je da su tada na suprotnim stranama bili oni koji su bili ''stvarni pretendenti na poziciju koju on ima čast obnašati osam godina": "Nažalost, na ovim izborima takve osobe nema. Nemam se prilike s kim sučeljavati, zbog odluka oporbe uskraćena je ta vrsta političke debate građanima", dodao je.

''Nažalost, uz svu moju dobru volju, nemam se s kime sučeljavati'', a imao je i poruku za SDP-ova Peđa Grbina: ''On je abdicirao, on više ne postoji ni kao predsjednik SDP-a, a sam kaže da ne kani biti premijer. Neće biti ni predsjednik Sabora, bit će u oporbi. Oni su se sami diskvalificirali iz ove rasprave."

Kazao je da je zadovoljan anketama koje su jučer objavljene u Dnevniku Nove TV: ''Prije četiri godine imali smo ankete u kojima su neke od njih favorizirale tadašnju Restart koaliciju, predvođenu SDP-om, a rezultat je bio 25 razlike za HDZ. Ovaj put su bliže realnosti, po sve tri ankete u devetoj izbornoj jedinici imamo osam mandata, koliko i zadnji put."

Plenković vjeruje da će na izborima osvojiti i više, a na pitanje misli li da će predsjednik Republike Zoran Milanović podnijeti ostavku, odvratio je: "Nemam pojma. Neka se bavi Milovom."

Upitan treba li se Ustavni sud dan prije izbora izjasniti je li u kampanji bilo nepravilnosti, kazao je: ''To je do Ustavnog suda, pitajte njih.'' Novinare je zanimalo i koliko bi bilo loše da Ustavni sud poništi izbore nakon rezultata, a Plenković je odvratio da je i to pitanje za Ustavni sud.

Pročitajte i ovo Ilustracija Teške riječi Milanović se obrušio na Plenkovića: "Brodogradnja propada, a njega zanimaju samo poslovi iz kojih se pune crni HDZ-ovi fondovi"

Pročitajte i ovo SDSS-ova predizborna kampanja Izbori su sve bliže VIDEO Dokaz da kampanja može biti i kreativna: "Ovo je jako zanimljivo..."

Plenković se ranije družio s građanima i na skupu u Zadru, gdje je sudjelovao na svečanosti uručivanja Sporazuma o provedbi ITP-a za otoke i uručivanju Ugovora za program razvoja otoka 2024. u Zadru, a zatim je nastavio sa stranačkim aktivnostima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene