Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške riječi

Milanović se obrušio na Plenkovića: "Brodogradnja propada, a njega zanimaju samo poslovi iz kojih se pune crni HDZ-ovi fondovi"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Cropix
Predsjednik Zoran Milanović ponovo se oglasio na Facebooku.

Predsjednik Zoran Milanović na svojoj se Facebook stranici obrušio na premijera Andreja Plenkovića.

"Plenkoviću, kad je tvoja Vlada sagradila barem jedan trajekt za hrvatsku Jadroliniju u hrvatskom brodogradilištu? Nikada, ni jedan. Zadnja četiri trajekata za Jadroliniju – Kornati, Brač, Krk i Mljet – izgrađena su u Hrvatskoj između 2011. i 2015. godine. A svih ovih osam godina kriminalne i korumpirane HDZ-ove vlasti Plenković nije gradio, već je kupovao u inozemstvu tuđe polovne trajekte, uglavnom u Grčkoj, uzimala se i dijelila provizija dok su hrvatska brodogradilišta čekala praznih navoza i propadala", napisao je.

Pročitajte i ovo Rijeke pravde, predizborni skup Izborna promidžba SDP-ova koalicija potrošila više od milijun eura na reklame: Poznato i tko su donatori

Plenković se, ustvrdio je Milanović, nije stigao baviti za državu strateškim poslovima, a gradnja trajekata to svakako jest, jer je namirivao privatne.

"Čak ni sve vojne ophodne brodove – čiju smo gradnju ugovorili i novac osigurali još 2015. godine – Plenković nije izgradio jer na tim poslovima nema provizije i ne može se potkradati. Plenkovića i njegove ministre zanimaju samo poslovi iz kojih se pune crni HDZ-ovi fondovi ili poslovi na kojima se braći i prijateljima jamči dobra zarada", objavio je predsjednik Republike.

"Jadrolinija je za Hrvatsku strateška kompanija, kao što je brodogradnja strateška industrija, jer Hrvatska je bila i mora ostati pomorska zemlja. Hrvatski identitet određen je morem, bez brodogradnje nema pomorske države i zato će jedan od prioriteta moje Vlade nacionalnog spasa biti gradnja brodova u Hrvatskoj", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene