Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori su sve bliže

VIDEO Dokaz da kampanja može biti i kreativna: "Ovo je jako zanimljivo..."

SDSS-ova predizborna kampanja
SDSS-ova predizborna kampanja Foto: Screenshot
U nizu predizbornih poruka izdvaja se SDSS kampanjom i sloganom "Hrvatska treba Srbe''.

"Jer nema boljeg susjeda od komšije", "Jer se bolje razumijemo bez prijevoda", "Jer puna Arena prija svima" - dodaci su koji prate slogan Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) "Hrvatska treba Srbe u ovoizbornoj kampanji.

Plakati su odmah privukli pozornost, nažalost, kod nekih su izazvali negativne reakcije, a objavljen je i spot ''Jer puna Arena prija svima'' u kojem lik profesora koji gostuje u emisiji ''objašnjava'' kako čelnik SDSS-a Milorad Pupovac autobusima dovodi Srbe po cijeloj Hrvatskoj na koncerte pjevačice Aleksandre Prijović.

Nakon što cijelo vrijeme priča isključivo o Srbima, voditelj ga pita misli li da Hrvatska treba Srbe, a profesor odvraća: ''Dopuštam tu mogućnost.''

Iza kampanje SDSS-a i slogana stoji poznati dizajner Boris Malešević koji je bio autor mnogih predizbornih kampanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Teške riječi Milanović se obrušio na Plenkovića: "Brodogradnja propada, a njega zanimaju samo poslovi iz kojih se pune crni HDZ-ovi fondovi"

Između ostalog, osmislio je slogan aktualnog predsjednika Republike Zorana Milanovića kada se kandidirao za predsjednika 2019. godine. odnosno "Predsjednika s karakterom", a radio je i kampanju Andreju Plenkovića kada je preuzeo HDZ uz slogan "Vjerodostojno".

Malešević je radio i ranije za SDSS pa im je tako na prošlim izborima osmislio kampanju "Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj" koja je također privukla pozornost opće i stručne javnosti. Jedan od spotova tada je bio ''Pupi je kriv za sve'', a poigravao se također dezinformacijama i teorijama zavjere te Pupovca ''prokazao'' kao glavnog krivca za sva zla ovoga svijeta.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene