Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Rekli su mi da nakon sedam dana čovjek shvati da se ne mora tamo vratiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ana Magaš stigla je u svoju rodnu kuću u Zadar gdje joj je obitelj priredila zabavu dobrodošlice. Na slobodi se Ana našla nakon tri godine i tri mjeseca.

Kad je vidjela koliko novinari uporno pred kućom čekaju na njezinu izjavu, Ana je izašla te im samo rekla kako ne smije ništa govoriti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Život nakon ubojstva Sin Ane Magaš još odbija kontakt s majkom Slika nije dostupna Festival dokumentarnog filma VIDEO: ZagrebDox nudi filmove o Severini i Ani Magaš

'I dalje sam zbunjena. Reki su mi da nakon sedam dana čovjek shvati da se ne mora više tamo vratiti', rekla je Ana te ušla u kuću.

Ana je prije dva dana u vozilu pravosudne policije napustila požešku kaznionicu u kojoj je provela tri godine i tri mjeseca iako je u ožujku 2005. na prvom suđenju zbog ubojstva supruga bila osuđena na kaznu zatvora od 9,5 godina. 

Na ponovljenom suđenju kazna joj je bila smanjena na osam godina, no Vrhovni je sud tu kaznu dodatno smanjio na pet godina, a u ožujku ove godine predsjednik Republike Stjepan Mesić smanjio joj je kaznu za godinu i pol dana.

Zbog dobrog vladanja i Povjerenstvo za uvjetni otpust početkom lipnja skratilo joj je kaznu zatvora dodatno za još dva mjeseca.

>> Ana Magaš izašla iz zatvora

Ana Magaš osuđena je za ubojstvo supruga Lucijana, koje je počinila kuhinjskim nožem 19. ožujka 2005. u njihovom stanu u Zadru.

Ove godine, predsjednik Mesić smanjio joj je zatvorsku kaznu za 18 mjeseci na prijedlog Komisije za pomilovanje.

Sada je očekuje borba za skrbništvo nad sinom Lovrom, kojega nije vidjela već tri godine, koliko je trajalo izdržavanja kazne, a kojega odgaja majka pokojnog Lucijana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene