Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ana Magaš izašla iz zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros oko 7,15 sati Ana Magaš je u vozilu pravosudne policije napustila požešku kaznionicu. Izvan kruga kaznionice, navodno ju je preuzeo jedan od članova njezine obitelji. U osobnom vozilu otišli su u nepoznatom smjeru.

Iz požeške je kaznionice Magaš, na vlastiti zahtjev izašla uz mjere zaštite, kako bi izbjegla susret s mnogobrojnim novinarima koji su je čekali na izlazu.

Pročitajte i ovo Kombi Prvi mjesec besplatno Điro smanjuje gužve: Dalmatinski grad uvodi kružni linijski prijevoz Ivan Malenica i Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV - 1 Malenica za Dnevnik Nove TV Što misli o nezapamćenom potezu ustavnih sudaca i ima li Vlada povjerenje u europske tužitelje? "Ne vidim u čemu je problem što je Frka-Petešić pisao DORH-u"

Ana Magaš puštena je na slobodu iz ženske kaznionice jutros nešto poslije 7 sati, potvrdila je novinarima Magdalena Krmpotić, pomoćnica načelnika odjela osiguranja.

"Ona je sama sebi organizirala način na koji će otići odavde, a po nju je došla najbliža rodbina", kratko je kazala Krmpotić na upit novinara je li Magaš imala poseban tretman za odlazak iz kaznionice.

Neslužbeno se doznaje da se Ana Magaš neće odmah vratiti u Zadar već da će se neko vrijeme odmarati na području Rijeke te da nije spremna za bilo kakav kontakt s medijima.

Magaš je u požeškoj je kaznionici provela tri godine i tri mjeseca iako je u ožujku 2005. na prvom suđenju zbog ubojstva supruga bila osuđena na kaznu zatvora od 9,5 godina. Na ponovljenom suđenju kazna joj je bila smanjena na osam godina, no Vrhovni je sud tu kaznu dodatno smanjio na pet godina, a u ožujku ove godine predsjednik Republike Stjepan Mesić smanjio joj je kaznu za godinu i pol dana.

Zbog dobrog vladanja i Povjerenstvo za uvjetni otpust početkom lipnja skratilo joj je kaznu zatvora dodatno za još dva mjeseca.

Ana Magaš osuđena je za ubojstvo supruga Lucijana, koje je počinila kuhinjskim nožem 19. ožujka 2005. u njihovom stanu u Zadru.

Ove godine, predsjednik Mesić smanjio joj je zatvorsku kaznu za 18 mjeseci na prijedlog Komisije za pomilovanje.

Sada je očekuje borba za skrbništvo nad sinom Lovrom, kojega nije vidjela već tri godine, koliko je trajalo izdržavanja kazne, a kojega odgaja majka pokojnog Lucijana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene