Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravni stručnjaci:

'Ako ima volje, Sanaderovo izručenje ne može se otegnuti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravni stručnjaci komentirali su koliko može trajati postupak izručenja Ive Sanadera Hrvatskoj.

Krunislav Olujić, bivši Državni odvjetnik, rekao je kako će postupak izručenja bivšeg premijera ovisiti o nacionalnom zakonodavstvu Republike Austrije. 'Za očekivati je da će to ići relativno brzo, ali može trajati i mjesecima', objasnio je. Istakao je kako stvar može zakomplicirati činjenica da Ivo Sanader zatraži politički azil te da ustraje u tvrdnji da je riječ o političkom progonu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod povećalom javnosti Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'? Slika nije dostupna Pozdravio presudu generalima Europarlamentarac Posselt pozdravio oslobađanje generala

>> Karamarko: Nemam problema s time što me Sanader postavio

>> MUP primio obavijest : Ivo Sanader uhićen u Austriji

Ingrid Antičević Marinović, zastupnica SDP-a i bivša ministrica pravosuđa, tvrdi da se Sanaderovo izručenje ne može otegnuti. 'Ako ima ozbiljne volje, onda se to neće dogoditi. Ne treba gledati da se mora iskoristiti maksimalni rok, ovdje se može pokazati brza i efikasna suradnja', zaključila je.

'Čizma na medijima i na pravosuđu'

Nadovezala se kako je SDP upozoravao na sve što Sanader radi, samo je to tada teško moglo biti zabilježeno jer je taj lik svoju čizmu stavio i na medije i na pravosuđe. 'Mnogi su se u ono vrijeme vezivali u lance, ali su nažalost problemi Hrvatske tako veliki da su lanci počeli pucati sami po sebi', rekla je Ingrid Antičević Marinović.

Branko Smerdel, profesor na Pravnom fakultetu, nije želio nagađati kada bi Ivo Sanader mogao biti izručen. 'Ne bih se usudio, iznenađen sam', poručio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene