Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brige zbog radnih mjesta i krize Vlade

Sastanak radničkih sindikata s Antom Ramljakom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sjedištu Agrokora održan je sastanak predstavnika Hrvatske udruge radničkih sindikata i povjerenika Ante Ramljaka. Sindikate je zanimalo jesu li radna mjesta u koncernu sigurna. Političarima su poručili da umjesto Agrokora nađu drugi lajtmotiv za jeftina politička prepucavanja.

Točno u podne predstavnici udruge radničkih sindikata došli su u sjedište Agrokora. Najvažnije pitanje bila je sigurnost radnih mjesta. S povjerenikom Ramljakom razgovarali su jedan sat i izašli zadovoljni.

Pročitajte i ovo Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Održano ročište Bernardić: Odlazak Ramljaka i Dalić dokaz je da su iz Agrokora izvlačeni milijuni Slika nije dostupna natječaj bio samo predstava Grupa Borg angažirana već 10. travnja 2017., samo u 2017. naplatili 98 milijuna kuna

"Osigurana su sredstva za isplatu u tekućem mjesecu. Kratkoročno, cilj je osigurati dodatna sredstva za likvidnost u sustavu, a cilj rada na restrukturiranju je da radna mjesta u većine neće biti ugrožena", rekao je predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević.

Ipak, brine ih kriza Vlasti. Guverner HNB-a ne očekuje zbog toga značajniji negativan efekt na gospodarstvo, ali kaže kako bi kriza u Agrokoru mogla imati negativan efekt na BDP. No, ne toliko velik.

"Ocjenjujemo da bi on mogao biti nekakvih 0,3 do 0,4 posto BDP-a, ovisno o tome kako će se odvijati proces restrukturiranja", rekao je guverner HNB-a Boris Vujčić.

Dio poljoprivrednih udruga jučer se požalio da ih se ucjenjuje. Mato Mlinarić iz Nezavisnih seljaka Hrvatske rekao je da, ako prestane s isporukom, možda neće dobiti ni novce za robu koju je već isporučio.

Iz koncerna poručuju da nemaju takvih informacija, a službeni predstavnik malih dobavljača u vjerovničkom vijeću kaže da mu se do danas nitko još nije požalio na to.

"Nije se nitko javio da ga bilo tko ucjenjuje. Ljudi kad pitaju, pitaju kada će se platiti staro dugovanje za koje su dio već dobili", rekao je predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić.

Upravo će o tome biti riječi na sutrašnjem sastanku predstavnika malih dobavljača i povjerenika Ramljaka.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene