Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u koncernu

Ante Ramljak: "Nemam pojma postoji li u Agrokoru neki ugovor s Poreznom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Ramljak kazao je kako se vode pregovori o novom financiranju Agrokora.

Ante Ramljak, vladin povjerenik za Agrokor, javnost je upoznao s najnovijm informacijama vezanim uz restrukturiranje koncerna Agrokor.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Kako će se afera rasplesti? Premijer je dobio dokumente, ali još uvijek ništa ne komentira: Nagodba bi mogla biti jak Ramljakov adut Slika nije dostupna Opisao kontakte s Vladom Todorić Vladi postavio 4 pitanja i opisao svoj susret s Plenkovićem: "Bilo mi je neobično što me primaju u tajnosti, pod okriljem noći"

"Većinu vremena smo radili na grupiranju timova, na raspoređivanju članova timova. Krenuli smo s najvažnijim prioritetima - likvidnošću i cash managementu. U sljedećim tjednima slijede nam i pregovori o daljnjem financiranju. Sa stanjem naših kompanija sam se upoznao i u regiji gdje je sada situacija malo mirnija", kazao je Ramljak.

Istaknuo je i da je za proces restrukturiranja bitno da postoji stabilna politička podrška.

Rekao je i da bi bilo bolje da postoji politička stabilnost, ali da to neće ugroziti procese u Agrokoru.

"Prvi put je Agrokor službeno potvrdio napise kreditnih agencija da se financijskim izvještajima ne može vjerovati", poručio je.

Na optužbe Nikole Grmoje kako porezni nadzor u Agorokoru nije bio proteklih 10 godina, Ramljak je tek kratko poručio da on može reći da nadzor nije bio u Agrokoru od 10. travnja.

Na pitanje je li ikada postojao dogovor između porezne uprave i Agrokora oko odgode plaćanja poreza poručio je:

"Ja se s nikim nisam dogovarao", poručio je Ramljak i dodao kako nema pojma postoji li neki takav ugovor u kompaniji.

Ramljak je predstavio i Alastaira Beveridgea, predstavnika kompanije AlixPartners koja sudjeluje u restrukturiranju Agrokora.

"Svjesni smo ozbiljnosti situacije. Ovdje smo tek nekoliko dana i morate nam dati nekoliko dana. Razumijem da svi žele znati sve, ali prioritet je stabilnost i likvidnost. Molim vas, budite strpljivi s nama. O svemu ćemo vas obavijestiti", kazao je Beveridge.

Osvrnuo se i na sporne financijske izvještaje.

"Rejting agencije bile su zabrinute. Važno je reći da su nam već pristupile stranke koje su spremne ponuditi financiranje, ali još ne mogu reći koje stranke", kazao je Beveridge.

Podsjetimo, Agrokor Grupa, u bliskoj suradnji sa savjetnicima, u preliminarnim je provjerama utvrdila da bi moglo biti potencijalnih pogrešaka u financijskim izvješćima Grupe, a namjerava imenovati PricewaterhouseCoopers (PwC) revizorom za 2016. godinu, priopćeno je u četvrtak iz Agrokora, koji je od društava u sastavu grupe zatražio da sazovu glavne skupštine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene