Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG FISKALIZACIJE

POREZNA NA NOGAMA: Prijete našim inspektorima i njihovim obiteljima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porezna uprava obećava da neće odustati od borbe protiv sive ekonomije, premda su službenici i njihove obitelji od uvođenja fiskalizacije počeli dobivati ozbiljne prijetnje.

Porezna je uprava u priopćenju danas navela kako su državni službenici i njihove obitelji, otkad je počelo uvođenje reda u prometu gotovinom, počeli dobivati ozbiljne prijetnje.

Pročitajte i ovo Tržnica - 2 Veliko nezadovoljstvo U godini uvođenja eura najviše primjedbi na neprimjeren rast cijena: Treba nam dvaput više novca Slika nije dostupna Prijedlozi i primjedbe HOK zahtjeva tržnice bez fiskalnih blagajni

Unatoč prijetnjama i 'svim ostalim neugodnostima koje [službenici] svakodnevno trpe od strane obveznika, koji za razliku od većine, ne poštuju Zakon', Porezna i Ministarstvo financija obećavaju da neće odustati od svog posla.

>> EKSKLUZIVNO Evo što građani misle o fiskalnim blagajnama na tržnicama!

'Fiskalizacija u prometu gotovinom i dalje daje dobre rezultate. Usporedbom PDV obrazaca iz mjeseca svibnja 2012. i istog mjeseca 2013. godine, fizičke osobe, uglavnom ugostitelji, prikazali su isporuke uvećane za čak 59,17%, dok su male pravne osobe prikazale promet veći za 35,81%', hvale se u Poreznoj.

Ukupne isporuke kod svih djelatnosti obuhvaćenih s tri faze fiskalizacije, povećane su za 18,32%.

'Posebno želimo naglasiti da će Porezna uprava i dalje provoditi nadzor primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, još većim intenzitetom, posebice na Jadranu', navodi se u priopćenju.

'Porezna uprava posebno zahvaljuje građanima na potpori koju nam pružaju od prvog dana fiskalizacije, a koja je prema nekim istraživanjima trenutno veća od 80%, te ih poziva da i dalje aktivno sudjeluju u uvođenju reda u prometu gotovinom. Građane pozivamo da i dalje račune provjeravaju putem internetske stranice http://www.provjeri-racun.hr/provjeraracuna, sve nepravilnosti dojave pozivom u Kontakt centar Porezne uprave na besplatni broj 0800 1001 ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave', navodi se još u priopćenju.

'Uzmite račun, provjerite ga i prijavite nepravilnosti, jer 'Bez računa se ne računa!'', poručuje Porezna na kraju svog današnjeg priopćenja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene