Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani uz ministra Linića

EKSKLUZIVNO Evo što građani misle o fiskalnim blagajnama na tržnicama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ipsos Puls je za Dnevnik Nove TV proveo istraživanje - koliku ocjenu građani daju ministru Liniću te što misle o uvođenju fiskalizacije na tržnice.

Nakon godinu i pol - ocjena 'trojka'

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić istraživanje - 4 U Dnevniku Nove TV Treći dio velikog predizbornog istraživanja: Pogledajte rezultate za tri velike izborne jedinice Crobarometar Istraživanje za svibanj Crobarometar: Koliko su građani Hrvatske zadovoljni kvalitetom života? Pogledajte što je na vrhu, a što na dnu liste

Slavko Linić najglasniji je, najdirektniji, ali i najsvadljiviji ministar. I ne misli stati. Nakon godinu i pol građani mu za njegov rad daju školsku ocjenu 2,9 ili 'trojku'. To je prosjek, no svaki treći građanin mu daje ocjenu tri, njih 27 posto mu daje ocjenu 4 i 5, a njih 21 posto, ministra financija ocjenjuje s ocjenom 2. Jedinicu ima kod 14 posto građana. Vidljivo je to iz istraživanja Dnevnika Nove TV koje je rađeno na 600 ispitanika.

Fiskalizacija 'Da' i odmah uvodi red na tržnicama

Tjedan je počeo prosvjedom trgovaca na hrvatskim tržnicama. Traže odgodu fiskalizacije. Ministar im je poručio - odgode nema. 51,6 posto građana misli da nema razloga za odgodu, jer su trgovci imali dosta vremena. A na strani trgovaca i odgode od tri mjeseca je 42 posto građana. Ne zna njih 5,6 posto.

Blagajne na tržnicama smanjile bi šverc

Trgovci koji prodaju tuđu robu na tržnicama, do kraja srpnja moraju imati fiskalne blagajne. A one bi, misli 23,4 posto građana, smanjile šverc na tržnici. 22,4 posto građana misli da se ništa neće promijeniti. 19,3 posto građana misli kako će prodavači i trgovci propasti , a njih 17,5 misli da će se uvesti red.

Fiskalizacija ne guši poduzetnike – uvodi red

Većina ili 69,3 posto građana misli kako fiskalizacija uvodi red, a samo 21,3 posto ispitanika misli da se time guše poduzetnici. Ne zna njih 9,4 posto.

Fiskalizacija – borba sa sivom ekonomijom i utajom poreza

Cijeli model je osmišljen da se smanji siva ekonomija i utaja poreza, tvrdi Vlada. Da će reforma značajno ili u potpunosti to spriječiti misli 37,6 posto građana. Da će prepoloviti utaju poreza i sivu ekonomiju misli 17,7 posto građana.

Da će se donekle smanjiti siva ekonomija i varanje države misli 26 posto ispitanika, a da sve ovo neće imati efekta misli 8,1 posto građana. Ili još jasnije, oni misle da će i dalje sve biti kao i prije. Ne zna 9,5 ispitanika.

Model fiskalizacije – velika većina za

Nakon što je završen, 81,6 posto građana odobrava projekt uvođenja fiskalnih blagajni, kojim se želi spriječiti utaja poreza i smanjiti siva ekonomija. Protiv tog modela je 15,8 posto građana, a ne zna njih 2,6 posto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene