Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška Milanoviću

Guverner HNB-a Vujčić: Vlada napokon ide u dobrom smjeru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner HNB-a Boris Vujčić ističe kako Hrvatska vlada po prvi put od 2008. godine radi nužne stvari kako bi vratila pozitivan gospodarski rast.

HNB je stao uz poteze Vlade, a guverner Boris Vujčić poteze iz Banskih dvora u posljednjih šest mjeseci ocjenjuje pozitivnima, piše Bloomberg.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milanovićeva zdravica: 'Čaša je polupuna, nazdravljam u ime zajedničke budućnosti!' Slika nije dostupna Summit EU-a Milanović i Schulz otvorili izložbu 'Dobrodošla Hrvatska'

>> Premijer Milanović: To mi je prvi put u životu da neki pogon puštam u rad!

'Napori u proteklih šest, u restrukturiranju državnih i javnih tvrtki, kako bi se poboljšala poslovna klima trebali bi pomoći', rekao je u intervjuu za Bloomberg Vujčić. Dobar je to znak pred sam ulazak Hrvatske u Europsku uniju, kao njezine 28. članice.

'Vlada je uzela pravi smijer u strukturalnim reformama', naglasio je guverner HNB-a i dodao kako se napušta politika iz 2012. kad se 'previše oslanjalo na javne investicije, kako bi se potaknuo gospodarski rast'.

Hrvatsko gospodarstvo ove godine čeka pad od jedan posto , nakon pada od 2 posto, na kraju prošle godine, predviđanja su Europske komisije, a Hrvatsku čeka i 10 milijardi eura dostupnih iz EU fondova do 2020. godine, koji se mogu iskoristiti za promijenu gospodarske klime iz negativne u pozitivnu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene