Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dostavio Upravi

Čermakov plan za Dioki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crodux plin generala Čermaka dostavio je upravi Diokija prijedlog svojeg mogućeg sudjelovanja u financijskom restrukturiranju Dine i Diokija kroz predstečajne nagodbe.

Hoće li sunce napokon zasjati radnicima Diokija i Dine trebalo bi se znati vrlo brzo. 'Mi smatramo da bi to trebalo biti za dvadesetak dana, odnosno početkom četvrtog mjeseca ove godine', kazao je Branko Šegon, pomoćnik ministra financija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže se hitne mjere Postrojenja Dina Petrokemije nemaju ateste, a puna su opasnih tvari Slika nije dostupna Radnici na rubu živaca Radnici Diokija upali u upravnu zgradu i istjerali direktora!

Neslužbeno, sindikati smatraju da bi to trebalo ići i brže. Svjesni su da je situacija teška. 'Očekujem da se u što kraćem roku to pokrene jer sama izdržljivost zaposlenika i sama egzistencija je pri samom kraju. Ovo nam je sada mogu slobodno reći zadnja šansa, Crodux plin', kazao je Zdravko Rumenović, predsjednik Sindikata i Nadzornog odbora Dioki.

>> Radnici Dine podijeljenih osjećaja oko najave da Čermakov Crodux zanima preuzimanje te tvrtke

Zadnja šansa ima podršku Vlade. 'Apsolutno ćemo maksimalno podržati taj plan u cilju zadržavanja radnih mjesta s jedne strane i pokretanja proizvodnje', kazao je Šegon. Sam Čermak se oglasio priopćenjem u kojem se posebno ističe plan razvoja novih projekata i otvaranja novih radnih mjesta. Sve ovisi o vjerovnicima, među kojima su i državne tvrtke, poput HEP-a - kojima bi predstečajna nagodba trebala biti u cilju.

'Smatramo da je to jedan promet koji je respektabilan, u odnosu na proizvodnju oko milijardu i petsto tisuća kuna, a s druge strane da se radi o proizvodnoj tvrci koja ima izvozni program od 85 posto', kazao je Šegon.

Radnici su dogovarali novi prosvjed za četvrtak, a hoće li nakon ponude generala Čermaka od njega odustati, odlučit će sutra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene