Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže se hitne mjere

Postrojenja Dina Petrokemije nemaju ateste, a puna su opasnih tvari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Primkorsko-goranski stožer za zaštitu i spašavanje traži hitno poduzimanje mjera u postrojenjima Dina Petrokemije koja već dvije godine nemaju potrebne ateste, a u njima se nalazi oko 900 tona opasnih kemikalija.

Stožer za zaštitu i spašavanje Primorsko-goranske županije danas je, nakon što je u medijima objavljeno da u Dini Petrokemiji nije obavljen redoviti nadzor opreme, zatražio od Nacionalnog stožera za zaštitu i spašavanje da se utvrdi pravo stanje te da se hitno poduzmu potrebne mjere, doznaje se u županiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radnici na rubu živaca Radnici Diokija upali u upravnu zgradu i istjerali direktora! Slika nije dostupna Dostavio Upravi Čermakov plan za Dioki

Kako su naveli iz županijskog ureda za odnose s javnošću, isti zahtjev upućen je i Upravi Dine te ministru zaštite okoliša i prirode Mihaelu Zmajloviću, a danas do 16 sati u stožer nije prispio ni jedan odgovor.

>> Čermak preuzima 69 posto Dine, uskoro pokreće proizvodnju

Predsjednik Uprave Dina Petrokemije Fabio Giacometti jučer je za medije izjavio da su postrojenje i oprema Dine, u kojoj se još nalazi oko 900 tona opasnih kemikalija, zadnji put atestirani prije dvije godine, da su zadnji atesti istekli prije nekoliko mjeseci te da Dina nema novca za atestiranje.

Da je stanje složeno potvrdio je danas u telefonskom razgovoru predsjednik Sindikata radnika Dine Predrag Mihaljević kazavši da je stanje opreme posve nepoznato, da je dio opreme pod tlakom te da bi radnici trebali odbiti raditi ako oprema nije sigurna i ispravna.

Mihaljević je kazao da je teško procijeniti stanje opreme koja stoji više od dvije godine, da smatra da nije sigurno raditi bez obzira na to što u Dini nema proizvodnje, jer dio opreme radi, a u nju spadaju, primjerice, i sigurnosni ventili.

Predsjednik sindikata još je rekao da su od rujna prošle godine radnicima Dine isplaćene dvije pune plaće i 30 posto jedne plaće, da većina ljudi ne dolazi na posao, a da se postupak predstečajne nagodbe u Dini i prodaja tvrtke opet odugovlače. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene