Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz sir i salatu

Pašteta od gljiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hladnu paštetu servirajte uz topli kruh. Od priloga uz ovu paštetu izvrsno odgovaraju sve vrste sireva te salate.

Sastojci:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavezno namakanje Artičoke sa slanutkom Slika nije dostupna Pospite peršinom Hladna juha od rajčica

- 10 kriški toast kruha
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 osrednja glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 400 g šampinjona
- 150 ml crnog vina
- 80 g tvrdog sira
- ružmarin
- peršin
- sol, papar

Priprema:

Luk sitno nasjeckajte te stavite pirjati na vrelo maslinovo ulje. Dodajte nasjeckan češnjak te nastavite pirjati. Umiješajte nasjeckane gljive i pirjajte dok ne počnu puštati sok. Zatim dodajte vino i začine te pustite da zakipi. Zatim smanjite vatru i kuhajte dok tekućina ne ishlapi. Maknite s vatre i začinite solju i paprom te ostavite da se ohladi.

U ohlađenu smjesu dodajte topljeni sir te lagano promiješajte. Stavite u hladnjak da se ohladi, a u međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kriške kruha narežite dijagonalno, da dobijete trokute. Stavite ih na rešetku pećnice te pecite 15-ak minuta dok ne postanu zlatno-žuti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene