Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavezno namakanje

Artičoke sa slanutkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ova salata idealan je prilog jelima iz hladnog buffeta, primjerice aromatičnim sirevima, pečenim paprikama ili pak salati od sezonskog povrća.

Sastojci:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne zaboravite lovor Maneštra s kukuruzom Slika nije dostupna U umaku od pelata Lignje punjene mozzarellom

- 8 artičoka
- 600 g slanutka
- 5 žlica krušnih mrvica
- 5 žlica maslinova ulja
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica sjeckanog peršina
- sol
- papar
- 2 kriške limuna

Priprema:

Slanutak prelijte hladnom vodom i ostavite da se namače barem 8 sati. Najpraktičnije ga je namočiti večer uoči pripreme jela. Zatim ga skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i ostavite da se ohladi. Artičoke također namočite u hladnoj, slanoj vodi u koju ste dodali limun i ostavite ih tako 15-ak minuta. Isperite ih i odrežite im vrhove. Ostavite ih da se ocijede, a u međuvremenu napravite nadjev od mrvica, ulja, papra, soli, sitno nasjeckanog češnjaka i peršina. Nadjevom napunite prostor između listova artičoke, te ih posložite u zdjelu zajedno s slanutkom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene