Sastojci:
- 8 artičoka
- 600 g slanutka
- 5 žlica krušnih mrvica
- 5 žlica maslinova ulja
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica sjeckanog peršina
- sol
- papar
- 2 kriške limuna
Priprema:
Slanutak prelijte hladnom vodom i ostavite da se namače barem 8 sati. Najpraktičnije ga je namočiti večer uoči pripreme jela. Zatim ga skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i ostavite da se ohladi. Artičoke također namočite u hladnoj, slanoj vodi u koju ste dodali limun i ostavite ih tako 15-ak minuta. Isperite ih i odrežite im vrhove. Ostavite ih da se ocijede, a u međuvremenu napravite nadjev od mrvica, ulja, papra, soli, sitno nasjeckanog češnjaka i peršina. Nadjevom napunite prostor između listova artičoke, te ih posložite u zdjelu zajedno s slanutkom.
-
POSTIZBORNA KOMBINATORIKA
Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje
-
Iz minute u minutu
Pregovori HDZ-a i DP-a mogli bi brzo zapeti? Nema odgovora na važno pitanje
-
rasprava o Kosovu
VIDEO Vučić ponižen na sjednici UN-a, predsjedavajuća ga ušutkala lupajući rukom o stol