Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos u Dalmaciji

Strava na A1: Auto se prevrnuo na krov, poginuo otac, majka i dvoje djece u bolnici

Teška prometna nesreća kod Dugopolja
Teška prometna nesreća kod Dugopolja Foto: Ivo Cagalj/Pixsell
Kod Splita i Makarske dvije teške prometne nesreće.

Na autocesti A1 u nedjelju se prevrnuo auto oko 14:20 sati kod Biska kraj Trilja na izlazu iz tunela Zaranač, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska. Zbog nesreće bila je zatvorena dionica ceste između čvorova Dugopolje i Bisko prema Dubrovniku.

Automobil se prevrnuo na krov. Unutra su bila četiri putnika, četveročlana obitelj. Jedna osoba je poginula, a tri teško ozlijeđene osobe prevezene su u KBC u Splitu. 

Neslužbeno se radi o majci i dvoje djece koji su bili pri svijesti kada su dovezeni u bolnicu, prenijela je Slobodna Dalmacija. Iz bolnice je došla informacija da su svo troje izvan životne opasnosti.

"Na Objedinjeni hitni bolnički prijem KBC-a zaprimljene su tri stradale osobe iz prometne nesreće. 48-godišnja hrvatska državljanka je zadobila ozljede više organskih sustava. Radi se o teškim tjelesnim ozljeddama, ali u ovom trenutku pacijentica je izvan životne opasnosti.

Na bolničko liječenje dovedene su i dvije maloljetne osobe od 12 i 15 godina koje su također izvan životne opasnosti, ali će s lakšim ozljedama biti zadržane na liječenju u KBC-u", poručuju iz bolnice.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, vatrogasci, policija i hitna medicinska pomoć.

Svjedoci nesreće pomogli su spasiti djecu

"Djeca su bila u totalnom šoku. Kao da su se probudila i ne znaju gdje su. Nakon toga su krenula baš jako plakati", rekao je jedan svjedok za 24sata

"Bilo me strah za njih, ali kada sam vidio da im treba pomoć, nisam pretjerano razmišljao o sebi i svojim osjećajima. Samo sam požurio u pomoć. Djeca su bila u totalnom šoku. Kao da su se probudila i da ne znaju gdje su. Nakon toga su krenula baš jako plakati", dodao je svjedok koji je pomogao podići preokrenuti auto i izvući djecu nakon prometne nesreće kod Biska.

"Kad smo prišli autu djeca su još bila u nesvijesti. Nisam bio za to da ih se dira da im ne bi još nešto napravili. Odlučili smo ne dirati ostale putnike jer nisu bili pri svijesti pa da im ne napravimo veću štetu nego što je bila", ispričao je. 

Pročitajte i ovo Vanja Strašna tragedija Poznati rezultati obdukcije ubijene djevojčice Vanje: Otkriveno kako je stradala

U 14:30 sati na Jadranskom magistrali u mjestu Promajna dogodila se prometna nesreća u kojoj je motociklist sletio s kolnika i poginuo. 

Cesta je zatvorena za promet u oba smjera. 

HAK javlja da je između čvorova Kutina i Lipovljani u smjeru Lipovca kolona duga oko 10 kilometara zbog prometne nesreće na 114. +800 km (uklonjena su vozila iz prometne nesreće, no još se vozi usporeno). 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene