Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašna tragedija

Poznati rezultati obdukcije ubijene djevojčice Vanje: Otkriveno kako je stradala

Vanja
Vanja Foto: Facebook/Zorica Gjorcevska
Obudkcija je trajala 17 dana. Njen nalaz bi mogao biti ključan za kvalifikaciju kaznenih djela za koja će osumnjičenici sada biti procesuirani, a odredit će i daljnji tijek istrage.

U nalazu obdukcije Sudske medicine, koja je trajala 17 dana, navodi se da je Vanja Gjorčevska preminula od vatrenog oružja. Ovo otkriće opovrgava nagađanja u medijima i komentare profesora kriminologije koji su sugerirali da se djevojčica možda ugušila u vreći u kojoj je bila zarobljena tijekom otmice.

Pročitajte i ovo James Cleverly tvrdi da se šalio Ministar šokirao izjavom da je ženi ubacio drogu za silovanje i da je dobro da je uvijek malo pod sedativima: "Njegove riječi su mučne"

Na temelju nalaza utvrđeno je da je Vanja bila živa dok je bila u automobilu, sve do trenutka kada je odvezena na mjesto gdje je ubijena. U istrazi ostaje nepromijenjena činjenica da je osumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo pucao u Vanju, piše Skoplje1.

Pročitajte i ovo Josip Manolić 103 godine Svećenik kod Josipa Manolića: Primio je sve sakramente i ispovjedio se

Nakon strijeljanja, Vanja je sahranjena na području sela Gluvo, na mini-deponiju. Prema neslužbenim informacijama sa sudske medicine do kojih je Skopje1 došlo, Vanja je metkom pogođena u predjelu glave. Iz kakvog je oružja pucano morat će odgovoriti vještak za metke.

Tužitelj koji istražuje slučaj dobio je izvješće sudske medicine u petak. U njemu se daje odgovor na niz otvorenih pitanja vezanih uz Vanjinu otmicu i ubojstvo. Prema službenim podacima koje su priopćile institucije na temelju saznanja i izjava osumnjičenih koji su priznali krivnju, od otmice do ubojstva djevojke prošlo je dva sata i 40 minuta.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Pragu Opasno skrovište Djevojka s fotografije koja je obišla svijet: "Četvrti kat je bio zamka, ubojica je hodao prema nama, netko je pao..."

Prema dokazima, među kojima je i obdukcija Vanje Gjorčevske, odredit će se daljnji tijek istrage. Izdat će se dodatni nalozi za pribavljanje materijala, vještačenja, pregled osoba koje mogu imati određena saznanja. Između ostalog, nalaz bi mogao biti ključan i za kvalifikaciju kaznenih djela za koja će osumnjičenici sada biti procesuirani.

Pročitajte i ovo Strojarska tehnička škola Frana Bošnjakovića incident u učionici Objavljujemo pismo zaposlenika škole u kojoj se profesor potukao s učenikom: "Imamo potrebu reći neke stvari..."

U ovom slučaju Ljupčo Palevski-Palčo osumnjičen je kao planer, organizator i izvršitelj dvaju ubojstava. Velibor Manev, Bore Videvski i Vlatko Kešišev osumnjičeni su za otmicu i ubojstvo dviju žrtava. Aleksandar Gjorčevski, otac ubijene Vanje, osumnjičen je da je Palču dao informacije vezane za vrijeme kada njegova kćer izlazi iz zgrade i odlazi u školu. Posljednji osumnjičeni je Stefan Dimkovski koji je uhićen jer je pomogao Palču u bijegu jer je otišao u Beograd po Palevskog i odveo ga u Tursku.

Palevski se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Turskoj, dok su ostali osumnjičeni u pritvoru.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene