Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Ofside

Zatvor za nogometaše iz Offsidea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizatori namještanja utakmica Dinko Šaka, Admir Suljić i Dino Lalić nagodili su se i dobili su nepravoćnom presudom godinu dana zatvora.

Organizatorima namještanja se oduzima 750.000 eura, jedan dvoetažni stan i jedan stan od 85 kvadrata u Poreču i trosobni stan u Zagrebu. Od svih ostalih optuženika USKOK  traži  da vrate 200 tisuća eura.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Slika nije dostupna Bajić: Imamo puno toga Osumnjičeni negiraju klađenje na lažirane utakmice

Dvojica nogometaša NK Međimurje Mario Darmopil i Danijel Mađarić osuđeni su na kaznu od 7, odnosno 8 mjeseci, a menadžer Mario Marenić osuđen je na godinu i dva mjeseca uvjetno uz rok kušnje od četiri godine.

>> 'Kuleni su kod mene, sutra svi idemo na večeru'

>> Podignuta optužnica protiv sudionika afere Offside

Suljićev branitelj Krešimir Krsnik rekao je da je vijeće na sjednici zatvorenoj za javnost prihvatilo sporazum koji su usuglasili s USKOK-om, a prema kojem se njegov branjenik nagodio za godinu dana zatvora i vraćanje protupravno stečene imovine. 'Suljić je zatvorsku kaznu već odslužio dok je bio u pritvoru, kazao je Krsnik.

Odvjetnik Mate Matić je rekao da bi bolje bilo kada bi u optužnom vijeću sjedila 'Maca Maradona' jer nemaju nikakvih čvrstih dokaza protiv njegovog klijenta Nenada Vuljanka, ngometaša Međimurja.

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda poslijepodne treba odlučiti hoće li potvrditi, odbaciti ili vratiti USKOK-u optužnicu na doradu.

Višemjesečna akcija USKOK-a i policije nazvana Offside počela je krajem 2009. pošto su od njemačke policije dobivene prve informacije o namještanju rezultata i tijeka nogometnih utakmica te klađenja povezanih sa spornim utakmicama. Početkom lipnja policija je uhitila 22 osumnjičenih. Sumnja se da je namješteno osam prvoligaških utakmica, a četiri puta namještanje nije uspjelo.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene