Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Namještanje utakmica

Podignuta optužnica protiv sudionika afere Offside

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok je podigao optužnicu protiv 19 hrvatskih i dva slovenska državljanina iz afere Offside.

Tereti ih se za udruživanje za počinjenje kaznenih djela te davanje i primanje mita kao i za prijevaru i protuzakonito posredovanje. Optužnica tereti V. Š., D. L. i A. S. da su od ožujka do svibnja ove godine na području Hrvatske 'organizirali više igrača, trenera i sportskih direktora nogometnih klubova Prve hrvatske nogometne lige kojima su predavali ili obećavali predaju različitih novčanih iznosa radi namještanja rezultata i tijeka nogometnih utakmica'.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu Ilustracija Razotkriveni Policija se oglasila o akciji s USKOK-om: Uhićeni su zaradili stotine tisuća eura, traže još jednog muškarca

>> 'Offside': Iz pritvora pušteni svi osim trojice organizatora

>> Offside: Kulen kao šifra za namještanje utakmica

'Potom su, sukladno prethodnim dogovorima u raznim kladionicama uplaćivali znatne novčane iznose. Službenici kladionica su zaprimali uplate ne znajući da su uplatitelji unaprijed dogovorili kretanje rezultata, odnosno krajnji rezultat utakmica, te su im isplaćivali tako ostvarene dobitke', priopćio je Uskok te dodaju kako je trojcu predloženo produljenje istražnog zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene