Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć pri radu

USKOK-ova akcija Offside pobudila zanimanje Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK-ova istraga o namještanju nogometnih utakmica u aferi Offside zainteresirala je i tužitelje susjednih zemalja kojima bi hrvatska iskustva trebala pomoći da istraže sumnje o postojanju sličnih lokalnih kriminalnih skupina.

S postignućima USKOK-ovih istražitelja u otkrivanju namještanja prošlogodišnjih utakmica Prve hrvatske nogometne lige i s njima povezanih prevara na kladionicama tužitelji europskih zemalja upoznali su se putem Eurojusta, doznaje se u USKOK-u.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriveni Policija se oglasila o akciji s USKOK-om: Uhićeni su zaradili stotine tisuća eura, traže još jednog muškarca Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije

>> Zatvor za nogometaše iz Offsidea

Riječ je o tijelu Europske unije zaduženom za suradnju država u progonu teškog prekograničnog i organiziranog kriminala, u čijem su sjedištu u Haagu, USKOK-ovi tužitelji predstavili svoj rad na aferi Offside. Eurojust, inače, potiče i poboljšava koordinaciju istrage i sudskih progona te također podupire države članice kako bi njihove istrage i sudski progoni bili što učinkovitiji.

Europske tužitelje posebno zanimaju iskustva hrvatskih kolega u oduzimanju nezakonito stečene imovine. Naime, iako suđenje u slučaju Offside još nije započelo šestorica optuženih, među kojima i trojica organizatora, s USKOK-om su se nagodili pa će uz godinu dana zatvora državi vratiti oko milijun eura koje su zaradili kladeći se na namještene utakmice. (Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene