Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Roditelji nestale Britt slomili se pred kamerama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji nestale Australke, 21-godišnje Britt Kathryn-May Lapthorne, gostovali su u emisiji australske TV mreže Nine Network, gdje su ponovili optužbe na račun hrvatske policije. Inače, nagrada za informacije o Britt popela se sa 20 na 100 tisuća eura.

Istovremeno, jedan od dvojice studenata koji je bio s Britt u klubu, kaže da je ona bila 'mrtva pijana'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još čekaju Obitelj Lapthorne još ništa ne zna Slika nije dostupna Otac Dale: Moja je kći vjerojatno ubijena

Student sa Sveučilišta Monash, David Barbalatt, obratio se listu The Australian e-mailom u kojem tvrdi da je Britt u klubu izazvala incident kada je čašu s pićem bacila na pod.

'Tada je već bila jako pijana i izbačena je iz kluba, no ubrzo se vratila', kaže Barbalatt.

'Jedan moj kolega i ja zadržali smo se u klubu do 3 sata i 30 minuta ujutro, a onda smo taksijem krenuli u hostel. Britt je ostala s ekipom u klubu, no neki su nam Portugalski turisti, koji su također bili u klubu te večeri, rekli da su je kasnije vidjeli kako razgovara s ljudima koji nisu bili u našem društvu', piše dalje Barbalatt.

I majka nestale potvrdila je u razgovoru za Nine Network kao je dobila informaciju da je bilo nekakvog incidenta s pićem.

Nisu pregledali snimke nadzornih kamera, nisu istražili pozive na mobitel No, otac Dale i majka Elke, ponovno su se usmjerili na optužbe na račun hrvatske policije da ne čini gotovo ništa kako bi njihova kćerka bila pronađena. I dalje tvrde kako nema istrage, a aktivnosti na terenu svedene su na minimum.

- Nije pokrenuta istraga, nitko nam ništa ne govori. Nitko, ni hrvatska policija, ali ni australske institucije, nisu nas nazvali da upitaju kakva je Britt inače, da zatraže bilo kakve podatke koji bi im mogli pomoći u traženju.

Snimke nadzornih kamera, tvrdi otac, hrvatska policija nije ni pogledala prije nego su izjavili da na snimkama nema ničeg od čega bi mogli krenuti.

- Prvo su rekli da moraju pregledati te snimke, a nakon toga su ustvrdili da na njima nema ničeg na temelju čega bi se bilo što moglo zaključiti. Zatim su rekli da će ih još jednom pogledati. Potom ih je moj sin Darren tražio da vidi snimke, no to mu nisu dopustili te na kraju priznali da snimke nisu niti pogledali, tvrdi Dale.

No, propustima tu, kaže, nije kraj.

- Imamo incident s Brittinim mobitelom. Napravljena su dva lokalna poziva 16. i 17. rujna, a nisu uopće istražena. I tako dalje i dalje. Imam golem popis stvari koje oni nisu napravili, optužuje Dale.

To je danas kod premijera Sanadera i predsjednika Mesića provjeravao i predsjednik australskog Senata John Hogg. U Veleposlanstvu kažu kako su odgovorima zadovoljni. S hrvatske strane ponuđena je, kažu, potpuna suradnja.

Roditelji 21- godišnje Australke apelirali su na roditelje dvojice studenata koji su, kako kažu, možda posljednji vidjeli Britt prije njezina nestanka, da učine nešto kako bi njihova djeca javno iznijela informacije koje bi mogle pomoći u pronalaženju njihove kćeri.

Majka Elke u jednom je trenutku kroz plač apelirala na hrvatske i australske vlasti da im pomognu.

- Ne znamo što da radimo, pomognite nam, pošaljite nekoga iz federalne u Hrvatsku da pomogne, zamolila je Elke kroz suze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene