Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregledani transkripti

Offside: Kulen kao šifra za namještanje utakmica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kupnje automobila i podjele kulena bile su najčešće šifre koje su nogometaši uhićeni u aferi Offside koristili u telefonskim razgovorima s osobama osumnjičenima za organiziranje namještanja rezultata utakmica 1. HNL.

Osumnjičeni su na taj način ostvarili velike zarade na hrvatskih i inozemnim kladionicama, piše Jutarnji list. Dodaje kako su auti predstavljali dogovor oko namještanja. 'Auto stoji 35 tisuća' bila je šifra koja je značila da organizatori nogometašima moraju dati 35.000 eura za odgovarajući rezultat. Oni su potom novac dijelili razgovarajući o kulenima, a jedan kulen bio je sinonim za tisuću eura.

Pročitajte i ovo Screenshot Maksimir slavi Građani počeli prijavljivati potres u Zagrebu, a onda je stiglo objašnjenje koje nisu očekivali: "Nije potres..." Slika nije dostupna ''Nije bio previše zainteresiran'' Odlične vijesti za Vatrene! Gibon Kent prognozirao pobjedu Hrvatske nad Škotskom

>> Offside: Vuljanko se branio šutnjom i ostao u Remetincu

'Auto je u dobrom stanju' ili 'Passat je dobar' značilo je da je sve dogovoreno. Šifra da nešto nije u redu i da dogovor otpada glasila je 'Auto je u kvaru, nema vozača, ništa'. Jutarnji list piše kako se na temelju dokaznog materijala može zaključiti da nogometaši i organizatori nisu cijelo vrijeme pazili što govore preko telefona pa se tako mogu čuti razgovori u kojima se izravno spominju tisuće eura, konkretni rezultati i slično.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene