Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog utjecaja na svjedoke

Osumnjičenima za napade na Miljuša i Galinca još dva mjeseca pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojici osumnjičenih za pokušaje ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca produljen je pritvor za još dva mjeseca.

Na zagrebačkome Županijskom sudu se od kraja prosinca vodi istraga protiv Đorđa Vuletića i Darka Dakića za taj zločin. Istražni sudac Zdenko Posavec pritvor im je produljio zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke i supočinitelje za kojima se traga, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te teških okolnosti u kojima je počinjeno nedjelo za koje se terete.

Pročitajte i ovo Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

>> Miljuš i Galinec svjedočili na Županijskom sudu u vezi napada

Zamjenik glasnogovornika suda Ratko Šćekić rekao je da je pritvor produljen za dva mjeseca jer je preostao veći broj svjedoka koje se mora ispitati u istrazi. Njihov točan broj nije znao. U istrazi su dosad svjedočile i žrtve brutalnog premlačivanja - novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš i poduzetnik Josip Galinec.

Bivši policajac i optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo krajem 90-ih Đorđe Vuletić (49) i Dakić (33) od uhićenja negiraju sumnje da su u rujnu 2008. brutalno pretukli poduzetnika Galinca usred dana kod Ministarstva gospodarstva.

Dakića se sumnjiči i da je s još jednim nepoznatim napadačem u lipnju te godine brutalno pretukao novinara ispred njegova stana u naselju Kajzerici. Vuletića i Dakića tereti se kao 'izvršitelje pokušaja ubojstva', a nalogodavac još nije poznat. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene