Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga protiv Dakića i Vuletića

Miljuš i Galinec svjedočili na Županijskom sudu u vezi napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žrtve brutalnog premlačivanja - novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš i poduzetnik Josip Galinec danas su na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočili u istrazi koja se vodi protiv Darka Dakića i Đorđa Vuletića osumnjičenih za te napade.

Dakića i Vuletića tereti se zbog pokušaja ubojstva Miljuša i Galinca, a nakon što je protiv njih pokrenuta istraga, krajem prosinca im je određen i jednomjesečni pritvor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kutle o uhićenju 'Ovo su pokušaji da me eliminiraju' Slika nije dostupna Policija nudi po 50 tisuća kuna Nagrada za informacije o napadačima

Miljuša i Galinca danas je ispitao istražni sudac Zdenko Posavec, a detalji svjedočenja nisu se mogli doznati. Tužiteljstvo je u ovom slučaju predložilo ispitivanje ukupno šest svjedoka te provođenje nekoliko vještačenja.

Đorđe Vuletić, bivši policajac i optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo krajem 90-ih, i Darko Dakić ranije su negirali da su u rujnu 2008. pretukli poduzetnika Josipa Galinca.

Dakić je, osim toga, porekao da je s još jednim nepoznatim pretukao novinara 'Jutarnjeg lista' Dušana Miljuša ispred njegova stana u naselju Kajzerica.

Vuletića i Dakića tereti se kao 'izvršitelje pokušaja ubojstva'. Nalogodavac, međutim, još nije otkriven. Kako bi razriješila slučajeve premlaćivanja Miljuša i Galinca policija je pokrenula jednu od opsežnijih akcija u posljednjih nekoliko godina - 'Šok 3', u kojoj je privedeno desetak osoba. No, svi su uhićeni, osim Dakića i Vuletića, pušteni nakon obavijesnih razgovora, među njima i bivši optuženici u slučaju tzv. sločinačke organizacije Zoran Pripuz i Nikica Jelavić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene