Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utajili porez i krivotvorili isprave

Osijek: Uhićeni pod sumnjom da su oštetili proračun za 840 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječka policija je privela četiri osobe u Istražni centar osječkog Županijskog suda, a protiv ukupno devet osoba podnesene su kaznene prijave.

Sve osobe su privedene zbog osnovane sumnje da su, utajom poreza i drugih davanja te drugim kaznenim djelima, oštetili državni proračun za 840 tisuća kuna.

>> Zagreb: Oštetili državu za nekoliko milijuna kuna

>> Virovitica: Oštetili državni i gradski proračun

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su osumnjičene osobe, od 1. siječnja 2008. do kraja prosinca prošle godine, kao čelnici, suvlasnici ili djelatnici pet poduzeća, izdavanjem fiktivnih računa za kupnju različite robe, na temelju kojih su dobivali povrat poreza, oštetili državni proračun RH za ukupno 840 tisuća kuna.

U istražni centar osječkoga Županijskog suda dovedeni su 39-godišnjakinja i 34-godišnjakinja iz D. Miholjca te 49-godišnjak iz Rakitovice i 39-godišnjakinja iz Valpova. Protiv svih osumnjičenika podnesene su kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela utaje poreza, krivotvorenja isprava te zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene