Obavijesti Video Pretražite Navigacija
17 kaznenih djela

Virovitica: Oštetili državni i gradski proračun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je jučer dovršila istragu nad Z.T. (54) i suprugom mu V.T. (54) te nad A.T. (59) za koje se osnovano sumnja da su počinili više kaznenih djela, oštetivši državni proračun za 1,28 milijuna kuna, izvijestila je danas virovitičko-podravska Policijska uprava (PU), navevši samo njihove inicijale.

Utvrđeno je da su Z.T. kao prokurist (opunomoćenik) trgovačkog društva iz Virovitice te V.T. i A.T. kao direktori, od siječnja 2004. do prosinca 2007. počinili 17 kaznenih djela zlouporaba položaja i ovlasti, zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju i utaja poreza i drugih davanja. Tereti ih se da nisu plaćali porez i prirez te da su umanjivali osnovice za izračun poreza na dobit, poreza na dohodak i PDV.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina"

Sumnja se i da su uređivali stambeni prostor u privatne svrhe te da nisu prijavili prihod od najma stambene kuće. Osim državnog proračuna, izvijestila je policija, oštetili su proračun grada Virovitice za 80 tisuća kuna i trgovačko društvo za također 80 tisuća kuna.

Kako je navedeno u priopćenju, protiv počinitelja i pravne osobe podnosi se posebno izvješće ODO-u u Daruvaru. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene