Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neplaćeni porez

Zagreb: Oštetili državu za nekoliko milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom J.S., odgovornom osobom i direktorom trgovačkog društva iz Zagreba, zbog osnovane sumnje da je zloporabio položaj i ovlasti u gospodarskom poslovanju, te je oštetio državni proračun za nekoliko milijuna kuna, rečeno je danas novinarima u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ).

Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, navode u PUZ-u. Ističu kako 46-godišnjak kao vlasnik poduzeća nije ispunio svoje porezne obveze, odnosno nije platio državi porez. To se odnosi na poslovanje iz 2005. godine, što zapravo znači da mjerodavna tijela pravosuđa ne prestaju s nadzorom poslovanja, rečeno je novinarima u PUZ-u.

Pročitajte i ovo Moskva Stroge mjere Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Zagrebačka policija dovršila je i kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom, direktorom i odgovornom osobom trgovačkog društva iz Zagreba, zbog osnovane sumnje da je počinio prijevaru u gospodarskom poslovanju i oštetio drugo trgovačko društvo iz Zagreba za iznos od nekoliko milijuna kuna. Protiv osumnjičenog podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, navode u PUZ-u.

Ističu kako 33-godišnjak nije ispoštovao ugovorne obveze o isporuci robe i sličnoga prema drugom poduzeću. U PUZ-u navode da su obje obrade inicirala mjerodavna tijela pravosuđa. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene