Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završen očevid

FOTO Otkriven uzrok požara u Mintu, oglasio se i Tomašević: "Previše je tu slučajnosti"

Aktualno Galerija Požar u klubu Mint Požar u klubu Mint Foto: Ronald Gorsic/Cropix Požar u klubu Mint Požar u klubu Mint Foto: Ronald Gorsic/Cropix Požar u klubu Mint Požar u klubu Mint Foto: Ronald Gorsic/Cropix Požar u klubu Mint Požar u klubu Mint Foto: Ronald Gorsic/Cropix +4 Požar u klubu Mint Galerija 1/9 >>
Tijekom noći izgorio je popularni noćni klub Mint u centru Zagreba. Vatrogasci su dojavu o požaru dobili nešto poslije 3 sata.

Noćas je  izbio požar u poznatom zagrebačkom klubu Mint u Ulici Florijana Andrašeca na Trešnjevci. Kako nam je potvrdila zagrebačka policija, oko 3 sata policija i vatrogasci zaprimili su dojavu o požaru te su izišli na teren.

Nakon završenog očevida koji je trajao gotovo cijelu noć i dan, utvrđeno da je u prostoru ugostiteljskog objekta požar namjerno izazvan. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, izvijestila je policija.

Nema ozlijeđenih osoba u požaru, a kako su nam iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba rekli, dojavu su dobili od osobe koje je s trećeg kata vidjela otvoreni plamen, ali nije mogla locirati mjesto požara. Zagrebački vatrogasci odmah su se odazvali na intervenciju i locirali mjesto buktinje u 3:14.

Pročitajte i ovo Nevidljivi lovac Vojska na nogama Pronađene krhotine nestalog nevidljivog lovca F-35! Nestanak otkrio skrivanu tajnu: Što se to događalo proteklih šest tjedana?

Prema prvim informacijama s mjesta događaja, požarom je zahvaćena prostorija površine 20 x 15 metara, ostale prostorije na objektu bio je ispunio dim, ali bile su zaključane, kao i one na katu, pa se vatra nije proširila.

Zidovi kluba koji su obloženi drvom, spužvom i tkaninom od požara su teško oštećeni. Ukupno 14 vatrogasaca bilo je na terenu, dva sata trajala je borba s buktinjom, a otprilike pet sati trajala je cijela intervencija.

Mint je otvoren u prosincu 2019. godine, a vlasnik mu je Kristijan Babić.

 "Čuli smo jutro, nažalost, da je naš klub izgorio. Još uvijek ne znamo kolika je šteta, navodno se to dogodilo oko tri sata ujutro. Mene su obavijestili moji suradnici u zoru. Došao sam čim sam mogao da vidim o čemu se radi", rekao je vlasnik Babić pred novinarima.

Na upit na što sumnja rekao je da je zasad neozbiljno izlaziti s bilo kakvim izjavama o tome što je uzrok, jesu li to instalacije ili nešto drugo.

"Pričekat ćemo policiju dok ona napravi svoj posao", rekao je Babić. Naglasio je da je klub trebao biti otvoren za desetak dana.

"Nažalost, ova situacija koja se dogodila u samom finalu otvorenja kluba veliki je udarac", rekao je.

Na upit je li primao neke prijetnje, rekao je: "Nikakve prijetnje nismo dobivali. Nismo ni s kim bili ni u kakvom sukobu, nije bilo nikakve zavade, tako da nam je ovo baš simptomatično da se dogodilo prije otvorenja. Teško mi je davati bilo kakve izjave u smjeru bilo čega, ne znamo ni mi o čemu se radi, čekamo očevid", rekao je. 

Babić je rekao da je dosta toga izgorjelo, ali čim završi očevid, napravit će detaljan pregled.

Na upit kolika je šteta rekao je da je sigurno velika šteta s obzirom na to da je klub velike površine. Unutra je bila sva oprema spremna za otvorenje kluba. 

Naglasio je da je sve bilo prekriveno nadzornim kamerama, ali još uvijek nisu uspjeli otkriti odakle je krenuo požar. Rekao je da će sigurno morati otkazati nadolazeća događanja jer će biti potrebno vrijeme da se klub dovede u prijašnje stanje. 

Novinar NOVE TV Ivan Čorkalo razgovarao je s Kristijanom Babićem. Kako mu je otkrio vlasnik kluba, kada završi policijski očevid, ući će u klub, raščistiti oštećenu unutrašnjost te pokušati što prije sve pripremiti da bi ponovo otvorili klub.

Pročitajte i ovo Škola Cjelodnevna nastava Porođajne muke u školama: ''Trebat će vremena da se sve to posloži''

O požaru se oglasila i zagrebačka policija, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Danas, 19. rujna oko 3 sata u Ulici Florijana Andrašeca, iz za sada neutvrđenog razloga izbio je požar unutrašnjosti ugostiteljskog objekta koji nije poslovao i u njemu nije bilo osoba, a koji je u potpunosti izgorio. Požar su ugasili vatrogasci. Tijekom požara nije bilo ugrožavanja druge imovine niti sigurnosti osoba. Materijalna šteta iznosi oko 100.000 eura. Očevid će se obaviti danas". 

Vatrogasac Tomislav Resman opisao je situaciju: "U 3 sata i 9 minuta dobili smo dojavu građana da je riječ o požaru pored Cibone. Izašli smo sa 14 djelatnika i 5 vatrogasnih vozila na intervenciju. Dolaskom na intervenciju utvrdili smo da je riječ o požaru u razbuktaloj fazi. Zapravo je ta jedna prostorija 20 x 15m potpuno izgorjela s tim da je ostatak inventara dobio od požara, od topline, od dima, oštećeni su zidovi."

Dodao je i da "kad smo pogasili požar, sam požar je brzo pogašen, ali se nakon toga pristupilo raščišćavanju požarišta, pregledana je komplet zidna obloga budući da se sastoji od zidnih obloga, spužvi i tekstila pa smo htjeli bit sigurni da se požar nije negdje zavukao."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zemlja-zrak VIDEO S nevjerojatnih 4,42 upravljao automobilom pa sletio s ceste: Sve je ulovljeno na snimci

Pročitajte i ovo Arsen Bauk, saborski zastupnik (SDP) Aktualno prijepodne Je li ovo neslužbeni početak kampanje za superizbornu godinu? "Teško se oteti dojmu..."

Požar je komentirao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, kaže previše je tu slučajnosti jer ljetos je u klubu pokraj bila i pucnjava. "Sjetite se tada kako sam komentirao kad je došlo do ubojstva prvo pitanje koje sam postavio je bilo kako je uopće uneseno oružje u taj klub pa se onda ispostavilo svašta kasnije u istrazi tako da to je sada pitanje za policiju grad ne upravlja policijom, nadam se da će se to što prije riješiti to je svima u interesu."

Policijski očevid potrajao je cijeli dan, a policija se priopćila da je požar namjerno podmetnut. Priopćili su kako materijalna šteta iznosi oko 100 tisuća eura. Vatrogasci su intervenciju ocijenili srednje teškom.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene