Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti mu samo 1500 kuna

'Poznato je da Kerumovi ne poštuju propise'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Opće je poznato da postoje jednaki i jednakiji, kaže Mate Pavličević.

20-godišnji Kerumov nećak, Josip Kerum, slupao je njegov Ferari od gotovo 500 konjskih snaga jureći autocestom kod Šestanovca. Okrenuo se nekoliko puta, udario u ogradu, ali imao je sreće. Nije ozlijeđen. Mladi Kerum s 0, 1 promila u sedam ujutro zabio se s 490 konjskih snaga u ogradu, nekoliko puta se izokretao, pa ponovno udario u ogradu. Srećom, živ je i zdrav. Ferari Spyder od 2 milijuna kuna policija i HAK vještačili su i skupljali dva sata. Koliko prekršaja su izbrojali, još se ne zna.

Pročitajte i ovo Željko Kerum Neke nekretnine već prodane Kvadrat Kerumova zemljišta na Čiovu procijenjen na 79 eura Antonela Lolić PISANO UPOZORENJE Policija kaznila suce koji su bili na Kerumovoj zabavi pisanim upozorenjem: ''Radi se o prekršaju lake naravi''

>> Kerumov nećak zbog prevelike brzine slupao Ferrari

'Vozio je vozilo s više od 102 konja snage i imao alkohol u krvi a mladi do 24 ne smije imati nimalo i vjerojatno vozio više od 120 km na h na autocesti koliko ne smije voziti mlađi od 24 godine', rekao je prometni stručnjak dr. Željko Marušić.

'Sve skupa koliko bi on mogao dobiti? S olakotnim okolnostima ako nije dosad kažnjavan bi mogao proći s 1500 kun', kazao je Mato Pavličević, predsjednik Zbora automobilističkih novinara.

'Opće je poznato da Kerumovi ne poštuju prometne propise'

Iako mu je olakotna okolnost i što je Kerumov nećak, neće li dobiti bar koji kazneni bod? 'Sve ovisi o brzini kojom je vozio. To će nadam se pošteno odrediti policija. Opće je poznato da u Hrvatskoj postoje jednaki i jednakiji te da Kerumovi ne poštuju prometne propise i da se gradonačenik parkira gdje god mu padne na pamet', rekao je Pavličević.

'Ja sam i prije tako parkirao, tako se ponašao, tako da ako je to prekršaj naravno da ću platit. To uopće nije loš primjer kao gradonačelnik jer pošto puno obveza imam i radim naravno trebam parkirat negdi da mogu brže obavit te radnje. Jeste možda primjetili kad kad ide kolona auta zabranjenim smijerom sa rotacijom i tako dalje, naravno ljudi rade posa i ne mogu sve stvari stić', rekao je nedavno sam Željko Kerum.

Da bi što više stvari stigao Kerum je i kupio ovu jurilicu od 315 km na sat i to s braniteljskim popustom drugog nećaka Jakova. A onda nakon skandala oko povlastice, kupio si još jedan jači Ferrari Fiorano od 620 KS a ovaj slabiji prepustio nećaku Josipu.

'Radi se o totalnoj šteti to vozilo iznimnih dinamičnih svojstava ne be se smejlo više popravljati odnosno ovo se vozilo treba uništiti i šteta može biti oko milijun kuna', zaključuje Marušić.

Automobil je umjesto na HAK-ovom stovarištu, Kerum zatvorio u svoju garažu trgovine u Lori. Da bude daleko od znatiželjnika i zlonamjernika koji bi najbolje namjere strica Keruma da dobrog nećaka nagradi bolidom, nazvali neumjerenima.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene