Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od 50 godina

Suđenje monstrumu s Paga: "Za očekivati je da zbog bitno smanjene ubrojivosti neće dobiti maksimalnu kaznu zatvora"

Oko 6 sati ujutro, 28. veljače 2019. muškarac (54) s Paga iz sobe na prvom katu podstanarske kuće, dok su još spavali, uzeo je svoje četvero djece. Zatim ih je jedno po jedno s visine od pet metara bacao na beton. Glasnogovornik zadarskog suda kaže da vjerojatno neće dobiti maksimalnu kaznu zatvora.

Na Županijskom sudu u Zadru danas je održano prvo pripremno ročište muškarcu koji je u veljači ove godine s prvog kata kuće u Pagu pobacao svoje četvero djece. 

Pročitajte i ovo Zatvorska kazna Prije 5 godina Gliserom naletio na 20-godišnju djevojku i usmrtio ju: Pogledajte koju kaznu je dobio Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces"

Suđenje će biti zatvoreno za javnost.

"Za očekivati je da 54-godišnjak zbog bitno smanjene ubrojivosti, neće dobiti maksimalnu kaznu zatvora od 50 godina", rekao je nakon ročišta Hrvoje Visković, glasnogovornik Suda, javlja reporterka Nove TV Sanja Jurišić.

Ročišta su zakazana za 16. i 17. listopada, a ispitat će se četiri svjedoka. 

Na novinarski upit hoće li svjedočiti i supruga te hoće li glavna rasprava biti zatvorena za javnost, Visković je rekao da supruga ima mogućnost korištenja blagodati nesvjedočenja.

"S druge strane, tu blagodat ne smije koristiti kod kaznenih djela kad se radi o djelima na štetu djece. Ne može se prejudicirati hoće li suđenje biti zatvoreno za javnost, ali pretpostavlja se da hoće s obzirom na to da se radi o kaznenim djelima na štetu djece", rekao je Visković.

Došao iz bolnice

Iz zatvorske bolnice u Zagrebu optuženik je u zadarski pritvor doveden u utorak, piše Zadarski list. 

Optužen je za kazneno djelo četverostrukog pokušaja ubojstva, u kvalificiranom obliku jer je riječ o djeci, a kako se radi o stjecaju više djela, mogao je dobiti i 50 godina zatvora, dosad najveću kaznu izrečenu u Hrvatskoj.

Toksikološki nalazi pokazali su da je tog dana u krvi imao tragova tableta za smirenje. 

Dvije djevojčice teško ozlijeđene

 "Jutros smo dobili poziv Hitne pomoći da nam voze četvero povrijeđene djece s Paga. Zaprimili smo ih oko 8:15. Na hitnom prijemu smo ih obradili te se ispostavilo da je dvoje djece vrlo teško ozlijeđeno, riječ je o djevojčicama od 7 i 8 godina. Drugo dvoje djece, u dobi od 3 i 5 godina, primili smo s lakšim ozljedama i oni su zaprimljeni na Odjel dječje kirurgije", rekao je ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina 28. veljače 2019.

Tog jutra, oko 6 sati, u Pagu u kući u kojoj je živio kao podstanar sa suprugom i djecom muškarac (54) uzeo je svoje četvero djece dok su spavala. Jedno po jedno bacao ih je s terase ispred ulaznih vrata. S visine od gotovo pet metara padali su na beton. 

Zbog teških ozljeda jednu djevojčicu istog su dana hitno prevezli na liječenje u Zagreb. Vlasnik kuće s čijeg je balkona rastrojeni muškarac (54) pobacao djecu rekao je kako je čuo da djeca plaču te da je, kada je sišao pred kuću, sve bilo puno krvi.

Kazao je kako je troje djece već ležalo krvavo na betonu, a četvrto je otac bacao s balkona.

"Počeo sam dozivati majku, a ona je dotrčala dolje i vikala: "Ku**in sine!" Nismo ih smjeli dignuti, samo da vidimo jesu svi živi, ja sam uzeo malog od dvije i pol godine, odnio ga kod sebe i pokrio ga dekom", iospričao je tada vlasnik.

Dodao je i kako je muškarca potom vidio da je sjeo u auto i otišao na policiju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene