Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Sl. Brodu

Tri učenice se još uvijek bore za život: 'Vidjela sam strašan prizor, još sam u šoku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
20-godišnji vozač iz Slavonskog Broda je uslijed neprilagođene brzine svojim BMW-om naletio na tri djevojke i zadao im teške ozljede opasne po život.

Dvije 15-godišnjakinje i jedna 16-godišnjakinja teško su ozlijeđene u stravičnoj prometnoj nesreći koja se jučer oko 19 sati dogodila u Ulici Ivana Cankara u neposrednoj blizini Srednje škole Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu.

Pročitajte i ovo Policija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća kod Siska: Poginula jedna osoba Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu

Kako doznajemo, riječ je o učenicama te škole, na koje je u trenutku kada su po završetku nastave krenule kući na nogostupu uslijed neprilagođene brzine svojim BMW-om naletio 20-godišnji vozač.

Djevojčice su kolima Hitne pomoći hitno prebačene u brodsku Opću bolnicu dr. Josipa Benčevića, gdje su im dijagnosticirane teške i po život opasne ozljede. U policiji doznajemo kako im je jutros stanje nepromijenjeno.

Očevid su obavili pripadnici policije te zamjenica županijskog državnog odvjetnika Mirela Šmital. 'U nesreći je sudjelovao vozač osobnog vozila star 20 godina iz Slavonskog Broda te je uslijed neprilagođene brzine skrenuo sa kolnika na travnatu površinu, a potom i na pješačku stazu na kojoj su se kretale tri djevojke. Sve tri su zadobile teške, po život opasne ozlijede', rekla je Šmital.

'Nakon što je prednjim dijelom vozila udario u djevojke, autom je udario u kuću, a potom i stablo bora. On je lakše ozlijeđen i uhićen', rekla je za Dnevnik.hr Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske. Protiv njega će biti podignuta kaznena prijava i danas će biti izveden pred suca.

Mladić je, rekli su u policiji, vozio automobil snage, kojim zbog svojih godina, nije smio upravljati. Kada je nakon kuće udario u bor, stablo je od siline udara doslovce iščupao iz zemlje. U policiji se doznaje i da je vozač alkotestiran te da nije bio pod utjecajem alkohola.

Teške ozlijede donjih ekstremiteta

Kirurška ekipa se četiri sata borila za život tinejdžerica. Riječ je o vrlo teškim ozljedama posebno donjih ekstremiteta, a trenutno su na odjelu reanimacije, doznaje se u slavonsko-brodskoj bolnici.

'Nažalost, brzine su ovdje velike. Svakodnevno smo svjedoci divljanja po cesti', rekao je jedan susjed dodavši kako su u blizini dvije škole, jedna srednja i jedna osnovna i da tom cestom svakodnevno prolazi mnogo djece, a vozači brzo voze.

'Bila sam u dnevnom boravku i čula sam snažan udarac. Pogledala sam kroz prozor i vidjela sam strašan prizor. Još uvijek sam u šoku', rekla je vlasnica kuće u koju je svojim automobilom udario mladić. (D.B. / I.D. / Z.P. / Agencija VLM/Hina)

>> U požaru automobila ozlijeđen 55-godišnjak

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene