Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uobičajeni policijski postupak

Dvojici Kaštelana kaznena prijava zbog skidanja filmova i igrica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica Kaštelana 'zaradila' su kaznenu prijavu zbog neovlaštenog korištenja programa te skidanja filmova i igrica s interneta.

U sklopu uobičajenih policijskih aktivnosti dovršena je kriminalistička obrada nad 30-godišnjim i 39-godišnjim Kaštelanima, koja je krenula na dojavu Interpola. No, tu informaciju splitsko-dalmatinska policija nije željela potvrditi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krim istraga Poreč: Uhićen uzgajivač marihuane vrijedne 200.000 kuna, pretragom pronađeno 59 stabljika indijske konoplje Slika nije dostupna Motiv nije poznat Pucnjava u Poreču: Zbog ranjavanja 27-godišnjaka uhićen 56-godišnjak

Oni su zbog neovlaštenog korištenja programa, skidanja filmova i igrica dobili kaznenu prijavu. Kako doznajemo, radi se o razmjerno maloj količini materijala koji, čini se, nisu namijenjeni ni distribuciji.

>> EU odgodio ratifikaciju ACTA-e!

Iz splitske policije naglašavaju kako se ne radi o neuobičajenoj akciji već o redovitom postupku te kako nema mjesta za paniku i senzaciju.

Zbog piratstva 'pao' i muškarac iz Poreča

I PU istarska je uhvatila u Poreču muškarca, koji je neovlašteno skidao i pohranjivao glazbu, filmove i igrice na CD-e i DVD-e.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 36-godišnjakom iz Poreča, policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave istarske, utvrdili su osnovanu sumnju da je u mjesecu studenom prošle godine počinio kazneno djelo nedozvoljene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača, izvijestila je PU istarska.

Temeljem naloga Županijskog suda u Puli, policijski službenici obavili su pretragu stana, kojeg u Pionirskoj ulici u Poreču koristi navedeni muškarac. Tijekom pretrage pronađeno je više DVD-a i CD-a s raznim sadržajima, a provedenim istraživanjem utvrđeno je kako je 36-godišnjak na prijenosne medije neovlašteno prenio više računalnih igara i servisni paket za obradu dokumenata.

Protiv 36-godišnjaka iz Poreča slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene