Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćeni na granici

Bugari pljačkali po Dubrovniku: Varali umirovljenike i krali novčanike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije državljanke Bugarske stare 20 i 22 godine uhIćene su zbog sumnje da su odgovorne za nekoliko krađa i prijevara posljednjih mjeseci na dubrovačkom području, izvijestila je policija.

Predstavljajući se kao zaposlenica mirovinskog osiguranja 22-godišnjakinja je navodno prevarila 90-godišnjaka kojemu je za 3.260 kuna prodala dva aparata za masažu uz obećanje da će mu mirovinsko osiguranje naknadno uplatiti 10.000 kuna.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat"

Na isti je način prevarila i 77-godišnjaka kojem je masažere prodala za 3.000 kuna, obećavši mu naknadnu uplatu od čak 8.000 eura. Prilikom prodaje masažera 77-godišnjaku je iz stana ukrala i 11.600 kuna, doznaje se u policiji.

Zajedno s 20-godišnjom sunarodnjakinjom tereti ju se da je iz torbe 48-godišnje trgovkinje na Obali Stjepana Radića otuđila dva novčanika s novcem i raznim karticama oštetivši je za 530 kuna.

Mlađa Bugarka osumnjičena je i da je u trgovini u Ulici kralja Tomislava iskoristila nepažnju 25-godišnjakinje kojoj je iz torbe ukrala novčanik sa 280 kuna, bankovnom karticom i osobnim dokumentima.

Uhićeni razbojnici: Pljačkali trgovine i pucali na policajce

Bugarke su uhićene u ponedjeljak na graničnom prijelazu Zaton Doli kada su pokušale izaći iz Hrvatske, nakon čega su dovedene na kriminalističko istraživanje.

U policiji tvrde da su tijekom kriminalističkog istraživanja otkrili i da je 27-godišnji državljanin Bugarske 82-godišnjakinji otuđio novčanik s bankovnom karticom pomoću koje je naknadno podigao 4.500 kuna.

Svo troje su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku, a veći dio novca je pronađen i bit će vraćen vlasnicima, kažu u policiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene