Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan razbojnik u bijegu

Uhićeni razbojnici: Pljačkali trgovine i pucali na policajce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pljačkaši su otuđili na desetke tisuće kuna, a uvijek su ih počinili u paru i vozač bi ih čekao nešto dalje u automobilu spremnom za bijeg.

Jedan Zadranin i trojica muškaraca s Kosova, u dobi od 21. do 30 godina, prijavljeni su zbog dva pokušaja ubojstva zadarskih policajaca i devet razbojništava u prodavaonicama i u trgovinama na zadarskom području. Trojica su uhićena, a jedan je još u bijegu. Sve se događalo u posljednja dva mjeseca, odnosno u veljači i ožujku, kada su naoružani počinili razbojništva u prodavaonicama mješovite robe u Riječkoj, Petrčanskoj i Skradinskoj ulici, potom na Jadranskoj cesti i u Ulicama Antuna Dobronića i Ante Starčevića u Zadru te naposljetku i u Sukošanu.

Pročitajte i ovo Policija - 3 50-godišnjak u pritvoru Pokušao ubiti muškarca u Solinu: Teško ga ozlijedio nožem i prijetio mu Ilustracija nevjerojatno! Razbojnik (42) dvije godine harao po Zagrebu i pljačkao: Šok je uslijedio kad su vidjeli kakvo oružje ima

Razbojništvo uz prijetnju pištoljem počinili su na benzinskoj postaji u Zagrebačkoj ulici u Zadru. Pljačkaši su otuđili na desetke tisuće kuna, a uvijek su ih počinili u paru i vozač bi ih čekao nešto dalje u automobilu spremnom za bijeg. U dva navrata policija ih je umalo uhitila, a u tim je slučajevima najmlađi od pljačkaša pucao na policajce.

Naoružani razbojnik opljačkao trgovinu

'On je 15. veljače , nakon razbojništva u Petrčanskoj ulici iz pištolja pucao prema policijskim službenicima Postaje aerodromske policije koji su intervenirali nakon dojave o razbojništvu, pri čemu nitko nije ozlijeđen. Isti muškarac sumnjiči se i da je u prošli četvrtak, nakon izvršenog razbojništva u Ulici Ante Starčevića, iz pištolja pucao prema policijskim službenicima Odjela kriminalističke policije koji su ih pokušali zaustaviti. Policajci nisu ozlijeđeni, a osumnjičeni su se potom udaljili automobilom kojeg su prije razbojništva unajmili u rent-a-caru. Trojica osumnjičenih uhićena su jučer u Zadru, a pretragom njihovih stanova policajci su pronašli potkape, pištolj sa streljivom te novac pribavljen u razbojništava. Nakon kriminalističkog istraživanja trojica su, uz kaznene prijave zbog teških ubojstava u pokušaju te razbojništava, privedena Županijskom državnom odvjetniku u Zadru, a za četvrtim osumnjičenikom se traga' istakao je Elis Žodan glasnogovornik PU Zadarske.

Neslužbeno doznajemo da 30-godišnjak ima prijavljeno boravište u Zadru, da je jedan od uhićenih njegov brat, a drugi brat mu od supruge. Četvrti je u bijegu. Dosad nisu evidentirani za slična nedjela. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene