Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završilo suđenje za ubojstvo

Nevjenčanu suprugu vezao i izgladnjivao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Rijeci na suđenju sinu i majci Alenu i Anki Lambert, optuženima da su mučili i usmrtili Alenovu nevjenčanu suprugu Tanju Brnelić na osobito okrutan način, obje su strane iznijele završne riječi, čime je završila glavna rasprava.

Pravorijek je najavljen za ponedjeljak, 10. studenoga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubili sinovu nevjenčanu suprugu Suđenje majci i sinu Lambert zbog ubojstva izgladnjivanjem Slika nije dostupna Počelo suđenje majci i sinu zbog izgladnjivanja djevojke do smrti

33-godišnji Alen i 66-godišnja Anka Lambert optuženi su da su Tanju, koja je imala 30 godina, u njihovoj kući duže vrijeme fizički i psihički zlostavljali te je vezali i izgladnjivali do smrti u svibnju 2006.

Zastupnica optužbe Ikonija Bogetić-Levnajić u završnoj je riječi navela da su tijekom suđenja potvrđeni svi navodi optužnice. 

Kazala je kako je dokazano da je Brnelić umirala vezana u sobi kuće Lambertovih, kod kojih je živjela, od 1. do 18. svibnja 2006. Ta prostorija, rekla je, imala je zastrte prozore kako bi u njoj bio mrak. Lambertovi su je za života pri punoj svijesti i aktivnosti postavili u grobnicu, istaknula je, dodavši da je četiri godine pokojnica prije toga služila kao rob toj obitelji bez naknade i slobode te bez mogućnosti da radi izvan kuće. 

>> Počelo suđenje majci i sinu zbog izgladnjivanja djevojke do smrti

Također je kazala da je materijalnim tragovima, prije svega vještačenjem liječnika sudske medicine Tanjina tijela, utvrđeno da je vezivana za vrat te za obje ruke i noge uz krevet, da je izgladnjivana, što je sve zajedno uzrokovalo tešku gnojnu upalu pluća koja se drži kao nominalan uzrok smrti. 

Bogetić-Levnajić je ustvrdila da su majka i sin postupali sa stravičnom okrutnošću, s punom svijesti što čine, ocijenivši da je riječ o teškom kažnjivom djelu ubojstva na osobito okrutan način. Zatražila je da im se pri odmjeravanju kazne uzme u obzir to da, kako je rekla, Tanja ničim nije pridonijela svojoj smrti i stravičnoj grubosti.

Braniteljica Alena Lamberta Goranka Lovrić u završnoj je riječi kazala kako optužba nije ukazala ni na motiv ni na namjeru ubojstva. Rekla je da nisu dokazane tvrdnje o zlostavljanju i premlaćivanju Tanje. 

Ustvrdila je da je Alen 'zasigurno volio Tanju' te da je dio ozljeda pronađen na njezinu tijelu nakon smrti mogao potjecati od 'vođenja ljubavi'. 

Braniteljica Anke Lambert Snježana Maroševac-Čapko pobijala je navode optužbe da je Anka Lambert onemogućivala Tanjin kontakt s okolinom, odbacivši mogućnost da je njezina branjenica zlostavljala i uzrokovala Tanjinu smrt.

Alen i Anka Lambert pozvali su hitnu pomoć 18. svibnja 2006., kazavši kako Tanja ne daje znakove života. Nakon dolaska hitne medicinske pomoći i potvrde smrti tijelo je odvezeno na riječki Zavod za sudsku medicinu gdje su na tijelu pronađene brojne ozljede. 

Na temelju toga su 25. svibnja te godine privedeni majka i sin Lambert, od kada se nalaze u riječkom zatvoru. S njima i Tanjom Brnelić u kući je živio Alenov otac i Ankin suprug Stjepan za kojeg je utvrđeno da nije povezan s tim kažnjivim djelima te nije terećen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene