Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ideju dobili od znatiželjnog sina

Znanstvene radionice za djecu postale pravi hit!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tečajevi stranih jezika, pjevanja, plesa - uobičajeni su u ponudi za mališane. No, kad je riječ o mališanima koje zanimaju prirodne znanosti, robotika ili elektronika - ponude nije bilo. Željkina i Tonijeva ideja sjajno je zato prošla i na start-up natjecanju za društveno odgovorne projekte.

Većina mališana žele postati pjevači, nogometaši, glumci - ne i ovi s kojima je kipa Dnevnika Nove TV razgovarala. Želim biti znastvnenica ili kemičarka', kazala je sedmogodišnja Leona.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Slika nije dostupna Mali izumitelji Stručno vodstvo i puno zabave: Organizirali znanstvene radionice za darovitu djecu!

Svoje talente i interese zadovoljit će na znanstvenim radionicama. Ideja je - potekla iz vlastite potrebe. 'Kombinacija inspiracije koja je potekla od mog sina, druženja i rada zajedničkog s mojom sestrom i šogorom koji su fizičari, doktor i doktorandica fizike i moje ljubavi za poučavanjem koju sam nekako unijela u tu tehniku, tehnologiju i znanost', kazala je Željka Babić.

>>
Ako ste mislili da nije važno što se jeli kad ste imali 3 godine...

Znanstvene radionice postale su apsolutni hit. 'Znamo da smo na pravom putu jer im dajemo priliku da postanu izumitelji tu kod nas', kazao je Toni Babić. Da ideja i plan nemaju greške pokazalo je i start up natjecanje za društveno odgovorne projekte. 'Prepoznali su vrijednost tih nekih projekata tako da smo mi dobili njihovo mentorstvo, konzultacije i podršku i to nam užasno puno znači', kazala je Željka.

A budućim Teslama i Ruđerima mnogo znači sve što nauče i isprobaju na Fora radionicama. 'Sviđa mi se to što radimo svakakve zanimljive stvari i eksperimente', kazao je Fabijan.

Radionice se sviđaju i edukatorima, jer dječjoj znatiželji nema kraja. 'Ovakav posao mi daje puno veće šanse za kvalitetniji rad, što je u školi malo teže. 'Djeca su odlična, oni imaju svoje neke ideje', kazao je Filip Mužiona, student fizike na PMF-u.
Od jeseni se šire i trebat će još edukatora koji za 1000 zašto imaju tisuću zato.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene