Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Hrvatski slikar kojeg obožavaju Japanci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
30-godišnji Danijel za sobom već ima 10 samostalnih izložbi, a u njegovim su radovima uživali i brojni ljubitelji umjetnosti u Japanu.

'Nadam se da će mi slikanje uvijek ostati zabavno', rekao nam je 30-godišnji akademski slikar Danijel Srdarev. Osim  slikarstvom, bavi se i grafikom, kiparstvom i ilustracijom. Dobitnik je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu i Top stipendije.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

Kada je sudjelovao na 19. Bijenalu ilustracije u Bratislavi u konkurenciji autora iz cijelog svijeta dobio je poziv poziv JBBY-a (Japanese Board on Books for Young People) za sudjelovanje na četiri izložbe u Japanu.  U njegovim su radovima tako brojni ljubitelji umjetnosti uživali i na drugom kraju svijeta.

>> S 20 godina postao uspješan poduzetnik - otkrio kako je uspio!

Iako je jako mlad sudjelovao je na više od pedeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu od New Yorka, Tokya, Amsterdama, Den Haaga, Bratislave, Beograda, Bologne, Maribora i još mnogih drugih.  Imao je i deset samostalnih izložbi.  Još u fakultetskih dana zainteresirao se za ilustraciju knjiga za djecu, pa je ilustrirao slikovnice, ali i časopise, knjige, plakate, omote nosača zvuka.

Cijelu priču o Danijelu pogledajte u Boljoj Hrvatskoj u Dnevniku Nove TV u 19:15 sati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene