Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijatelji i poslovni partneri

Svojim aplikacijama pokorili svijet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S prvim zarađenim novcem Matej Špoler i Tomislav Car osnovali su svoju tvrtku, a njihove aplikacije danas pomažu korisnicima u cijelom svijetu.

Kada su kao srednjoškolci prodali svoj prvi softver, Tomislav Car i Matej Špoler znali su u što će uložiti prvu zaradu. '5000 dolara koji su se nama činili kao ogromni novci uložili smo u otvaranje firme', kaže Matej.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: dr. Luka Matak - 3 Bolja Hrvatska Mladi hrvatski doktor uvodi nove metode liječenja i niže svjetske uspjehe, a dosad je porodio oko 700 djece i - ima još velikih planova Borba protiv nasilja - 2 Nagrađena je Nina (14) se trudi promijeniti svijet nabolje: "Nema baš puno djece da tako razmišljaju"

Njihova specijalnost su mobilne i internetske aplikacije koje korisnicima u cijelom svijetu olakšavaju život. Njujorčani tako zahvaljujući njihovoj aplikaciji lakše mogu pozvati taksi, a njihov program za fotografiju vrti se na više od 40 kruzera. HAK zahvaljujući njihovoj aplikaciji brže dolazi u pomoć, ali i u svakom trenutku pruža najpotrebnije informacije za više od 90 000 korisnika.

>> Sa 13 mu nudili posao, no on je želio obrazovanje

Tajna njihova uspjeha je, kažu vrlo jednostavna. 'Ja to i dan danas volim raditi i meni je to super', kaže Tomislav. 'Gradeći firmu izgradili smo sami sebe, i drugima smo, koji rade kod nas omogućili da postižu nešto da dobivaju plaću, da budu zadovoljni s onim što rade', dodao je Matej.

I zato im je najvažnije da oni i 20-ak zaposlenika uživaju u svakom radnom danu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene