Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Društveni centar u Brooklynu

Mlada hrvatska arhitektica osvojila prvu nagradu u New Yorku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U konkurenciji arhitektonskih 150 radova na natječaju u New Yorku prvo je mjesto pripalo - timu od petero mladih arhitekata iz Hrvatske (Josip Zaninović, Krešimir Renić, Ana Ranogajec, Branko Palić).

Pobjednički rad mladog tima osvojio je žiri idejom da se iznad pročišćivača voda sagradi društveni centar s višenamjenskim bazenom na krovu. 'Kada je on djelomično napunjen mogu se paralelno događati namjena bazena, košarke ili rukometa, ili u zimskom djelu se može naplaviti samo djelomično i onda dobivamo jedno klizalište', kazala je znanstvena novakinja Tamara Marić.

Pročitajte i ovo Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji" Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina"

Na radu koji je na njujorškom natječaju u konkurenciiji 150 radova osvojio prvo mjesto - radila je i Tamara. Ni ona, ni kolege, a ni profesori nisu očekivali pobjedu, ona ih je oduševila.

'To što smo u Hrvatskoj, što smo mali, što smo negdje još uvijek nepoznati u svijetu kao stručnjaci, pogotovo u tom području, danas imamo velike šanse s ovim mladim ljudima koji se bez straha angažiraju po cijelom svijetu', kazala je profesorica Bojana Bojanić Obad Šćitaroci.

>> Čakovčanka Ana Golubić Brozović ima baš to!

S kolegom Lukom Tamara izradila je Vodič arhitekture Zagreba koji uskoro ide u drugo izdanje. 'Primarno je za arhitekte, ali naravno i za turiste', kazala je. Njezina hrvatska mentorica nada se da će Tamara svoje znanje i u budućnosti dijeliti s drugima. 'Naravno da je moja nada da ' će ona biti ta koja će ostati ovdje onoga trenutka kada ja odem', kazala je profesorica Obad.

Tamara se, osim natječajima i poslom, bavi i doktoratom na kojem paralelno radi u Zagrebu i Beču. Htjela bi pokrenuti i suradnju dvaju fakulteta. Ne sumnjamo da će to, kao i sve drugo čime se biti uspješno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene