Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što svaka žena treba?

Čakovčanka Ana Golubić Brozović ima baš to!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od nule do uspjeha! Tako se ukratko može opisati pothvat Ane Golubić Brozović. Nakon završenog Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu nije mogla pronaći posao pa se vratila u Čakovec i otvorila vlastiti obrt.

Slaba na torbe, kao i većina žena. No, Ana je od svoje ljubavi stvorila je posao i brend. 'U ovom poslu nisi samo dizajner, nego si i krojač, šivaš, radiš marketing, ostvaruješ kontakte, komuniciraš s dućanima, tu je papirologija. To je onaj dio zbog kojeg iznova shvatim da je ovo posao, ne hobi', kazala je.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina" Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

Posao je krenuo prije šest godina. Zagreb je zamijenila Čakovcem, a godinu dana traženja posla vlastitim obrtom. 'Stvarno sam se morala potruditi, iskopati te adrese dućana, zvati ih i moliti da pogledaju ono što radim. Ovo je 24satni posao, ja ga radim za vikende, praznike, nema odmora. A kad ne radim, razmišljam o tome', kazala je Ana.

Par tisuća torbi izašlo je iz njezinih misli, a završilo na policama trgovina po cijeloj Hrvatskoj. Mogu se vidjeti i na ulicama Beča, Graza i Londona. 'Ostvarili smo kontakte s azijskim agentima, Japan, Kina, jako nam je interesantno to tržište', kazala je.

Pomažu joj i prijatelji i obitelj. Spojila je suprugovu i svoju struku, grafičkog i modnog dizajnera. Tako iz radionice izlaze i vrećice ili čudovišta, kako su ih nazvali, koje plijene pozornost na sajmovima. 'Strašno puno u njih stane, može se puno u njih natrpati. Zato i jesu čudovišta jer je čudovišno velika vrećica, a ta čudovišta koja žive u njoj pojedu sve stvari pa zato puno stane, kazala je Ana kroz smijeh.

Ideja je puno, ali i posla. Želi smanjiti listu nezaposlenih i nekome dati posao te dizajnirati odjeću. 'Svi kažu da treba biti uporan, imati ideju i da se snovi se ostvaruju. Da, ostvaruju se, ali samo uz puno rada, truda i odricanja', zaključila je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene