Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Projekt 'Čaj za van'

Zahvaljujući ovim Hrvaticama čaj možete piti i iz kartona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možete li zamisliti da, poput kave, i šalicu čaja možete popiti u hodu? Inovativan projekt Katarine Matković, Tihane Pećirko i Keti Mastrović omogućit će vam upravo to.

U samo nekoliko poteza do šalice čaja. Zahvaljujući Katarini, Tihani i Keti, šalicu čaja možete popiti bilo kada i bilo gdje. Čaj je u ambalaži, i sve što je potrebno je uliti vodu. Četiri vrste čaja podijeljene su prema raspoloženju.

Njihova kreativna ambalaža osvojila je prvo mjesto na međunarodnom natječaju između 500 radova. 'Stvarali smo to kao jedan naš dio sebe i došli smo do prvog uspjeha, drugi uspjeh je svoj proizvod vidjeti na policama', kaže Keti.

Velik uspjeh na međunarodnim natjecanjima Katarina i Tihana postigle su 'Darom', slikovnicom prilagođenoj slijepoj i slabovidnoj djeci. 'Vodimo glavnog lika kroz nekakav njegov put od kuće do djevojke kojoj mora predati srce', kaže Katarina.

>> Upoznajte Riječanku koja otkriva nove planete!

Na svom putu susreće brojne prepreke, koje dijete rješava pomoću dodira. 'Recimo pronalaženje puta do kuće preko labirinta ili dio gdje mora napipati, jer se to srce u pijesku izgubilo u parku', objašnjava Katarina.

Kako bi slikovnicom potaknule motoričke kretnje kod djeteta, mlade dizajnerice morale su proći kroz puno pravila. 'Pazile smo na rubove, da slikovnica ne bude preteška, na pravila da prvo ide Brailleovo pismo, pa onda ide tekst', kaže Tihana.

Ove talentirane dizajnerice kažu kako su nagrade i priznanja već iza njih. Njihov novi cilj puno je veći. U Hrvatsku uvesti kulturu ispijanja čaja, a slijepoj djeci približiti svijet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene