Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Brat i sestra u svjetskoj plivačkoj eliti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lucija i Nikola Obrovac upali su i u svjetsku plivačku tinejdžersku elitu. Između 3000 plivača iz cijeloga svijeta izabrani su za učenje od trenera legendarnog olimpijca Michaela Phelpsa. A interes su pokazali i njemački i austrijski plivački savezi. Za sada su ipak odabrali - Hrvatsku.

Šest puta na tjedan, minimalno 4 sata na dan i tako već 11 godina. Nimalo lak ritam, ali sati i sati u bazenu za Nikolu su se isplatili.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

'S voljom i dobrim društvom nije toliko naporno. Dobije se želja za treningom', kaže Nikola. Plivač Medveščaka vlasnik je više od 250 medalja, 15 pehara - što s državnih, regionalnih, međunarodnih natjecanja.

Samo u prošloj godini više od 30 puta rušio je razne hrvatske rekorde. A na 50 i 100 m prsno ima najbolji svjetski rezultat za 16-godišnjake. 'Izuzetno vrijedan i ozbiljan je za svoje godine. Vidi se na njemu da ima nekakav cilj, nije to samo odlazak na državno prvenstvo, nego Olimpijada, a zasad je na dobrom putu', kaže njegov trener Domagoj Zajec.

Zagrepčanka u borbi za arhitektonskog Oscara!

Njegovim stopama krenula je i mlađa sestra Lucija. Prvakinja Hrvatske za kadetsku kategoriju u disciplinama 200 m slobodno. Osvaja i naslov prvaka s mlađom juniorskom ekipom u disciplini 4x200 slobodno.

I oboje se mogu pohvaliti da su dio plivačke tinejdžerske elite. Između 3000 plivača iz cijeloga svijeta, izabrani su da ih trenira Bob Bowman, trener olimpijca Michaela Pheplsa.

Dobili su i poziv njemačkog i austrijskog plivačkog saveza. Zasad oboje ipak žele ostati u Hrvatskoj.

Plivanje im je prva ljubav. Ali oboje su odlični učenici. Nikola gimnazijalac, Lucija osnovnoškolka. Redovito sudjeluju na gradskim i državnim natjecanja iz matematike.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene