Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj 'kočnice'

Toyota: Možda ćete osjećati kao da nemate kontrolu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedište Toyote u SAD-u istražuje nove žalbe u kojima se ističe da popularna Corolla ima problema s volanom i sa sustavom kočenja.

U američko sjedište stiglo je više od 100 pritužbi u vezi papučice gasa na popularnom modelu Corolli, piše APTN. Samo je protekle godine Toyota prodala oko 1.3 milijuna Corolla diljem svijeta, a oko 300 000 vozila prodano je u SAD-u.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uz smijeh i kekse Božić dočekali u pokvarenom busu, pomoć stigla bez ključne stvari: "Ipak su nam se smilovali..." Ilustracija zbog pumpe za gorivo Dva i pol milijuna vozila poznate marke povlači se u SAD-u

Shinichi Sasaki, Toyotin izvršni direktor, rekao je kako je moguće da će vozači osjećati da gube kontrolu nad upravljačem, no još se uvijek ne zna zbog čega se to događa. Napomenuo je kako je moguće da je problem u sustavu za kočenju ili u gumama. Sasaki je dodao kako je tvrtka spremna popraviti svaki kvar i pronaći odgovorne za ove propuste.

>> Slučaj Toyota: U Americi prijavljena 34 smrtna slučaja

>> Toyota: Vozila će kočiti kad je stisnut i gas i kočnica

Američko ministarstvo posljednjih je tjedana primilo 13 prijava o smrtnim slučajevima povezanima s naglim ubrzavanjem od 2005. godine do danas, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva porastao na 34. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene