Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neočekivane blokade gasa

Slučaj Toyota: U Americi prijavljena 34 smrtna slučaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porastao je broj smrtnih slučajeva povezanih s neočekivanim blokadama papučica gasa u automobilima Toyote.

Američko ministarstvo posljednjih je tjedana primilo 13 prijava o smrtnim slučajevima povezanima s naglim ubrzavanjem od 2005. godine do danas, čime je ukupan broj takvih slučajeva porastao na 34, objavila je agencija Bloomberg, a prenosi dpa.

Pročitajte i ovo Ilustracija otkriven je klorpirifos U voću iz Hrvatske otkriven zabranjeni pesticid opasan za djecu Ilustracija u cijelom svijetu "Vlasnici, javite se!": Zbog kvara se povlači više od pola milijuna ovih automobila

>> VIDEO: U Lexusu smo, ne rade nam kočnice, molite se!

Toyota je u posljednjih nekoliko mjeseci zbog problema s podnim prostirkama, papučicom gasa te kočionim sustavom opozvala 8,5 milijuna vozila diljem svijeta.

Toyota Hrvatska od ovog tjedna je započela s preventivnim servisima modela koji bi mogli imati problema s nepravilnim radom papučice gasa.

U Toyoti napominju da u Hrvatskoj nije zabilježen niti jedan slučaj zapinjanja papučice gasa, no ipak pozivaju 7325 vozila na preventivnu servisnu akciju. Vlasnici vozila koja su zahvaćena opozivom na kućnu adresu će dobiti poziv da posjete najbliži ovlašteni servis gdje će im se ugraditi metalna pločica koja treba ojačati mehanizam papučice gasa. (D.Ma./H)

>> Toyota Hrvatska poziva 7000 vozila na servis

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene