Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toyoda izašao pred novinare

Toyota: Vozila će kočiti kad je stisnut i gas i kočnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon što je objavljeno da su američke vlasti zaprimile prijave o 34 slučaja pogibije zbog zaglavljivanja papučice gasa na Toyotinim automobilima, predsjednik Uprave automobilske kompanije, Akio Toyoda, danas je ponovno izašao pred novinare.

Toyota je najavila nova povlačenja njihovih automobila, koja će pokriti više od 8,5 milijuna vozila na svjetskoj razini, zbog rizika od kvara papučice gasa i kočnica, na njihovom novom modelu Prius te još tri nova hibridna modela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najavljena servisna preventivna akcija Toyota Croatia: U Hrvatskoj nema kvara! Slika nije dostupna Tragedija VIDEO: U Lexusu smo, ne rade nam kočnice, molite se!

'Spemni smo primiti nazad Sai i Lexus HS250H pa naše podružnice mogu već danas početi kontaktirati kupce', rekao je Toyoda na konferenciji za medije u Tokiju. 'Kako bi naši kupci mogli voziti s većim osjećajem sigurnosti, odlučili smo dodati sustav za premoščivanje kočenja u sve naše buduće modele. Taj će sustav automatski prebaciti na kočenje automobila, ako se istovremeno pritisnu papučica gasa i kočnice', dodao je Toyoda.

>> Slučaj Toyota: U Americi prijavljena 34 smrtna slučaja

Toyoda je na kraju rekao i kako je tvrtka oformila Specijalni odbor za globalnu kvalitetu, koji će u svaku veću geografsku regiju postaviti šefa za kvalitetu proizvoda. Američko ministarstvo posljednjih je tjedana primilo 13 prijava o smrtnim slučajevima povezanima s naglim ubrzavanjem od 2005. godine do danas, čime je ukupan broj takvih slučajeva porastao na 34, objavila je agencija Bloomberg, a prenosi dpa.

Toyota je u posljednjih nekoliko mjeseci zbog problema s podnim prostirkama, papučicom gasa te kočionim sustavom opozvala 8,5 milijuna vozila diljem svijeta. Toyota Hrvatska od ovog tjedna je započela s preventivnim servisima modela koji bi mogli imati problema s nepravilnim radom papučice gasa.

Toyota Hrvatska napominje da u našoj zemljij nije zabilježen niti jedan slučaj zapinjanja papučice gasa, no ipak pozivaju 7325 vozila na preventivnu servisnu akciju. Vlasnici vozila koja su zahvaćena opozivom na kućnu adresu će dobiti poziv da posjete najbliži ovlašteni servis gdje će im se ugraditi metalna pločica koja treba ojačati mehanizam papučice gasa.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene